Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Atvaļinājumi
Sveiki!
palīdziet saprast, kā būtu pareizi.
Situācija:
Darbiniekam atvaļinājums no 27.12.2007.-16.01.2008.
atvaļinājuma nauda visa tiek attiecināta uz 2007.gadu vai tā dalās pa dienām, un kāds neapliekamais minimums man jāpiemēro, 50 lati, vai arī tas jāpiemēro katrai daļai atsevišķi, tas būtu par 2007.gadu-50lati bet par 2008.gadu80lati.
Jau iepriekš paldies.:)
Ответы (112)
2.4. Pirms veidot jaunu tēmu, ieteicams ar meklēšanas palīdzību pārbaudīt, vai tā nav apspriesta jau iepriekš. Vispār tādas jaunas tēmas izveidošana, kura atkārto jau esošo, nav aizliegta, tomēr tās autoram nevajadzētu būt pārsteigtam, ja viņam palūgs atbildes saņemšanai izmantot meklēšanu.
Pilnīgi noteikti pagājušonedēļ bija šāds jautājums un kaudze ar atbildēm!
Atvaļinājuma nauda nevar būt attiecināta visa uz vienu mēnesi, ja atvaļinājuma periodi ir dažādos mēnešos.Tas skar gan IIeN gan VSAOI.Neapliekamominimumu piemēro ne jau par atvaļinājuma naudu tikai, bet par periodu- mēnesis, kad darbinieks ir ar uzņēmumu darba attiecībās.Tā kā atvaļinājuma nauda + darba alga+ prēmijas+.... un tam visam par decembri 50 lati, bet par janvāri 80lati.Janav decembrī darba algas, tāpēc ka ir bijusi B lapa, tad gan neapliekamo minimumu pielieto proporcionāli kalendārajām dienām decembrī =(50:31x5).
Nezinu, kāpēc jums radās šāds jautājums, tāpēc grūti kaut ko pateikt vairāk.
Un, ja Jūs izmaksājat atvaļinājumu naudu dcecembrī, tad vienkārši aptuveni Jūs varat janvāra daļu izmaksāt- vai nu piemērojot 80 vai visu aprēķināto izmaksāt un tad janvārī nokoriģēt, bet decembrī gan visu nē!
Vijolīte - pilnīgas muļķības Jūs tagad sastāstījāt!!!
Vijolīte все абсолютно правильно сказала.
Ko pareizi?! Decembrī izmaksā un piemēro neapliekamo minimumu, kas nav spēkā?!
Un darbinieks 2.janvārī aiziet no darba, un ko tad ar neapliekamo?
Neslinkojiet, Anetaja, un sameklējiet iepriekšējās tēmas!
Именно так, для того, чтобы высчитать сумму аванса.
Работник не может 2 января уволиться, поскольку в отпуске до 16.
А какой вариант вы, Анда, предлагаете, кроме того, чтобы sameklējiet iepriekšējās tēmas?
Albina- paldies!
Andaz- nu var jau arī trešo - Jūsu variantu pielietot un aprēķinātajai atvaļinājuma naudai par janvāri piemērot 50 latus. Un kas no tā mainīsies? Vienkārši precīzāku atvaļinājuma naudu manā gadījumā, kad nosacīti piemērosim 80 latus, iegūsim.Nu tā vienkārši, bez trijām izsaukuma zīmēm.
Paldies!
Sapratu, ka man par decembra algu un par 2 atvaļinājuma dienām jāpiemēro 50 lati neapliekamais minimums, un par janvāra atvaļinājuma dienām - 80 lati neapliekamais minimums.
Bet otra problēma ir tagad par izdevumu uzskaitīšanu - to, kas attiecas uz decembri, man jāgrāmato ar decembri, un to, kas uz janvāri - janvārī?
Andaz- apskatījos daudzas pagājušās nedēļas tēmas, kas attiecas uz atvaļinājumies, kaut ko sapratu, tomēr, tur nebija skaidri apskatīta manas problēma, tāpēc vērsos pēc palīdzības.:)
to, kas attiecas uz decembri, man jāgrāmato ar decembri, un to, kas uz janvāri - janvārī
Именно так. Январьские отпускные вы выплатите авансом.
Darat, protams, kā pati uzskatāt par pareizu un tā arī ir vislabāk!
Bet - neaizmirstiet, ka darbinieks var 1.janvārī paņemt B lapu uz visu janvāri un neapliekamo minimumu tad piemēros "sociālie" un jūs, savukārt, būsiet, atvainojiet, apčakarējuši savu darbinieku un viņam būs jāpiemaksā nodokļi.
Otrs - lai nedod Dievs, darbinieks var nomirt 1.janvārī! Tad, uz kāda gan pamata, jūs būsiet piemērojusi viņam neapliekamo minimumu?
Un trešais, tas, ko jau teicu, darbinieks var aiziet no darba 1.janvārī un ar 3.janvāri sākt strādāt citur. Un atkal jūs esat apčakarējuši darbinieku ar nepareizu nodokļu aprēķinu!
Ceturtais - MK noteikumi nosaka, ka "mēneša neapliekamais minimums ir ... lati". Tad ar kādām tiesībām Jūs varat decembrī aprēķinātai naudai piemērot kaut kādu citu likmi?
MK noteikumi nosaka "2. Ar 2008.gada1.janvāri:
2.1. mēneša neapliekamā minimuma apmērs ir 80 latu..."
AR 1.janvāri un nevis decembra vidū par kaut ko!
Un, neaizmirstiet, ka atvaļinājums tiek piešķirts par iepriekšējo periodu - tātad - tas attiecas uz 2007.gadu nevis 2008.
MVVNACFV
И где же ваш вариант расчета?
Albina
ziņojumu: 32026 08.01.2008 10:14
И где же ваш вариант расчета?
Kaut ko nesaprotu?
Vai man Jums jāiet palīgā atvaļinājuma naudas aprēķināt?Mani neviens nav lūdzis kādam aprēķināt atvaļinājuma naudu, tas viens. Otrs- no tiem datiem, kas minēti jautājumā neko nevar aprēķināt! Jo trūkst datu.
Vismaz es nemāku izrēķināt, ja nav dotas algas par pēdējiem 6 mēnešiem, nostrādātais laiks, plānotais.... laikam esmu dumja
Andaz-m
1. kā tad tas ir iespējams, ka darbinieks 1. janvārī var paņemt B lapu??? Tāpat vienkārši bez A, un ja slima bērna kopšanai, tad B lapu nemaz neapmaksā, ja darbinieks tajā laikā ir atvaļinājumā.Ar uzņēmuma vadītāja atzīmi taču B lapa aiziet uz sociālajiem.
2.Kā tad darbinieks var aiziet tā pats par sevi un sākt strādāt citur.Atbrīvots tiks tikai pēc atvaļinājuma.
3.Tastaču nekas, ka atvaļinājums par 2007. gadu, tāpēc jau pastāv uzkrājumu veidošana neizmantotajiem atvaļinājumiem un koriģēšana vienoti visiem darbiniekiem. Ne jau katram darbiniekam aprēķinot.
4. Un tā nauda par janvāri taču NAV APRĒĶINĀTA decembrī, tikai avansa veidā izmaksāta.
Godīgi, Andaz, nesaprotu un nezinu, kā Jūs grāmatotu šādu gadījumu?Ievērojot Jūsu nosacījumus, vispār darbinieks nav jālaiž atvaļinājumā. A ja nu??? Var jau viss kaut kas gadīties, bet tā nav sistēma, ko būtu jāizmanto.
Понятно. Кроме как оскорблять других, по существу вопроса сказать нечего.
nu, nu, tad jau arī visus nodokļus par gadu uz priekšu var nomaksāt
VID atbilde:
"Tā kā atvaļinājuma nauda ir avansa norēķins, kurš tiek izmaksāts saskaņā ar Darba likuma 69.pantupirms darbinieks aiziet atvaļinājumā, tad aprēķināto un ieturēto algas nodokli iemaksā tajā dienā, kad tiek iemaksāts budžetā algas nodoklis no patstāvīgo darbinieku darba algām. Savukārt darba ņēmējam aprēķinātā atvaļinājuma samaksa un no tās aprēķinātās valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas sadalāmas pa tiem pārskata mēnešiem (mēnesis, par kuru darba devējam ir pienācis termiņš veikt obligātās iemaksas, un mēnesis, kurā ir ieturēts iedzīvotāju ienākuma nodoklis), par kuriem atvaļinājuma samaksa aprēķināta."
Vijolīte! Neaizmirstiet, ka aprēķina princips ir VISIEM DARBINIEKIEM VIENĀDS un nevis - šis var aiziet, šis nevar!
Par B lapu! Jā - B lapu apmaksā soci un arī neapliekamo piemēro soci! Un, ja jūs būsiet kaut ko nepareizi sarēķinājuši, tad neapliekamais šādā gad, būs dubultā!
Un runa nebij par grāmatojumiem, bet par NEAPLIEKAMO MINIMUMU, kuru jums iesaka piemērot tādu, kāda vispār tajā brīdī nav.
Es aprakstīju iespējamās sekas nepareizai neapl.min piemērošanai.
Закрыть
Краткое описание нарушения