Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Годовой отчет
No kādām daļām sastāv gada pārskats mazam uzņēmumam К списку тем
Otija 14.05.2008 16:51
1772 сообщения на сайте
1772 сообщения на сайте
Ответы (25)
nav taisnība. Ir arī naudas plūsma un viss pārējais pievienojams kā pielikums - sadaļā pievienotie dokumenti.
UIN deklarācija ir ATSKAITE un ir atsvišķi arī aizpildāma, UIN dekl. nav GP sastāvdaļa, to jau nu vajadzētu tā kā zināt.
UIN deklarācija ir ATSKAITE un ir atsvišķi arī aizpildāma, UIN dekl. nav GP sastāvdaļa, to jau nu vajadzētu tā kā zināt.
Meitenes, es to visu zinu!!!!!Bet tikko man viena gr;amatvedības firma, kas apkalpo mazos uzņēmums tā cenšas iegalvot, ka ja nodod elektroniski, tad NEKO tādu vairāk nevajagot. Es sāku palīdžet vienam mazam uzņēmumam un grib;eju paskatīties gada pārskatu, bet vieņiem tāda nav un firma , kas apkalpoja, stāsta tādas lietas!
Otija 14.05.2008 16:58
1772 сообщения на сайте
1772 сообщения на сайте
Если хотите действительно помочь этому предприятию, то в первую очередь посоветуйте гнать эту фирму к чёртовой матери!
Tur jau tā lieta, ka zinot , kam jābūt un pati tikko nodevu taču GP ar revidenta ziņojumu, vienkārši esmu šokā, ka tādas firmeles māna cilvēkus un vēl naudu ņem par apkalpošanu!!!!Tagad zvanīšu un teikšu, lai taisa pareizu pārskatu un iesniedz papildinājumus , kā nākas!
Otija 14.05.2008 17:01
1772 сообщения на сайте
1772 сообщения на сайте
Martinas, tā arī darīsim!
Otija 14.05.2008 17:01
1772 сообщения на сайте
1772 сообщения на сайте
A man, a man - firma, kas iepriekš apkalpoja uzņēmumu, ko pārņēmu, pēdējā mēneša rēķinā par apkalpošanu iesniedza ierakstīja papildus summu "GP korekcija" - tikai tāpēc, ka izteicu vēlmi redzēt likumam atbilstošu gada pārskatu par 2007.gadu
Ko lai piebilst?
Ko lai piebilst?
No bilances un ieņēmumu-izdevumu pārskata sastāv gada pārskats individuālajiem komersantiem, kuri kārto divkāršo grāmatvedību un zemnieku saimniecībām, kuras maksā IIN, bet grāmatvedību kārto divkāršā ieraksta sistēmā.
Nē, neiet runa par IK vai Zemnieku saimniecību, bet par normālu veikalu. Un vēl. Vai Ja iesniedz gada pārskatu EDS veidā, vairs nav jāiesniedz drukas formā arī UR?
Otija 15.05.2008 11:49
1772 сообщения на сайте
1772 сообщения на сайте
Ambera, liels paldies. Tas tikai vēlreiz apstiprina, ka esmu visu pareizi lasījusi, zinājusi un pareizi arī pieprasu no tās firmeles, lai nodod GP par 2007 gadu pienācīgā formā.:-@
Otija 15.05.2008 12:00
1772 сообщения на сайте
1772 сообщения на сайте
Vai ir pareizi saprasts teiktais
Kad EDS saglabā gada pārskatu pārbaudot ar neaizpildītu naudas plūsmu un pašu kapitāla pārskatu met ārā veselu kaudzi kļūdas pazīmju un tādu "tas sastāv tikai no p/z pārskata un Bilances????? "nav tehniski uz VID vispār izmantojot EDS iespējams iesniegt.(neesmu mēģinājusi bet man šķiet ka pārskats ar kļūdas paziņojumiem neļaujas iesniegt)
Lai izbēgtu no liekiem komentāriem:
Faktu nofiksēju nevis mēģinot iesniegt daļēji aizpildītu pārskatu kurš sastāv no bolances un naudas plūsmas bet dalot darbus: palīgs aizpildīja bilanci un PZ aprēķinu saglabāja pārbaudot un paziņoja "bet te ir kaudze kļūdu" kad aizpildīju pērējās gada pārskata sastāvdaļa ( naudas plūsmu un pašu kapitāla pārskatu) kļūdu pazīmes pašas no sevis pazuda jo kontrolē saikni starp tabulām.
Bez pielikuma dokumentiem gan var dabūt prom- ja grib tos uz kļūdam ārā nemet.
....
Aizpildamās un savstarpēji kontrolējamās tabulas ir Bilance; peļņas zaudējumu aprēķins; naudas plūsma un PKP- tātad gada pārskata finanšu pārskata daļa bet pārējie dokumenti pievienojas speciālā formā kā pielikumi.
Kad EDS saglabā gada pārskatu pārbaudot ar neaizpildītu naudas plūsmu un pašu kapitāla pārskatu met ārā veselu kaudzi kļūdas pazīmju un tādu "tas sastāv tikai no p/z pārskata un Bilances????? "nav tehniski uz VID vispār izmantojot EDS iespējams iesniegt.(neesmu mēģinājusi bet man šķiet ka pārskats ar kļūdas paziņojumiem neļaujas iesniegt)
Lai izbēgtu no liekiem komentāriem:
Faktu nofiksēju nevis mēģinot iesniegt daļēji aizpildītu pārskatu kurš sastāv no bolances un naudas plūsmas bet dalot darbus: palīgs aizpildīja bilanci un PZ aprēķinu saglabāja pārbaudot un paziņoja "bet te ir kaudze kļūdu" kad aizpildīju pērējās gada pārskata sastāvdaļa ( naudas plūsmu un pašu kapitāla pārskatu) kļūdu pazīmes pašas no sevis pazuda jo kontrolē saikni starp tabulām.
Bez pielikuma dokumentiem gan var dabūt prom- ja grib tos uz kļūdam ārā nemet.
....
Aizpildamās un savstarpēji kontrolējamās tabulas ir Bilance; peļņas zaudējumu aprēķins; naudas plūsma un PKP- tātad gada pārskata finanšu pārskata daļa bet pārējie dokumenti pievienojas speciālā formā kā pielikumi.
pašu kapitāla izmaiņu pārskatu var arī neaizpildīt VID edsā, ja ir bilance, PZA un naudas plūsma aizpildīta, tad kļūdas vairs nerāda, ja tādu protams nav pašos aprēķinos. Pašu kapitālu ir iespējams kā arī peilikumus pievienot klāt kā failus.
Cleo- kāda ir pieredze kas notiek ja ir sagatavots viss gada pārskats 1 failā , tas satur visu prasīto informāciju vai var pievienot arī tikai 1 ( man tiek formēts viss gada pārskats kā 1 teksta dokuments ar domu ka nepieciešamības gadījumā vieglāk pārsūtīt , saņēmējam nav jādomā ko aiz kā likt.
Atsevišķi paliek tikai UIN un sapulces protokols. Nezinu ko teiks gudri cilvēki bet gada pārskata maketa sastāvā esošo vadības ziņojuma daļu aizstāju ar "vadības ziņojums- apliecinājums" kurā ietvēru informāciju par atbilstību gada pārskata kritērijiem un kataram gadījumas pārskatāmības labad informāciju par peļņas sadali.
kaut kā liekas pārskatāmāk ja viss nepieciešamais ir gada pārskatā nevis papilddokuments papilddokumentam galā.
EDS iesniedzot radās problēma- uz baiļu sindroma pamats savu 1 failu dalīju daļās un vienoju klātkā atsevišķus failus- lai tik parādītos prasītais dokumentu skaits pielikumā.
Rezultāts manuprat ne sevišķi labs- orģinālajā gada pārskatā 1 lapu numerācija ( no 01-17 vai 18 lapai) te cita gada pārskata pielikums no 01-,, lapai bet dabā ta tāds dokuments atsevišķi neeksistē ir gada pārskats ar xx lapām.
Atsevišķi paliek tikai UIN un sapulces protokols. Nezinu ko teiks gudri cilvēki bet gada pārskata maketa sastāvā esošo vadības ziņojuma daļu aizstāju ar "vadības ziņojums- apliecinājums" kurā ietvēru informāciju par atbilstību gada pārskata kritērijiem un kataram gadījumas pārskatāmības labad informāciju par peļņas sadali.
kaut kā liekas pārskatāmāk ja viss nepieciešamais ir gada pārskatā nevis papilddokuments papilddokumentam galā.
EDS iesniedzot radās problēma- uz baiļu sindroma pamats savu 1 failu dalīju daļās un vienoju klātkā atsevišķus failus- lai tik parādītos prasītais dokumentu skaits pielikumā.
Rezultāts manuprat ne sevišķi labs- orģinālajā gada pārskatā 1 lapu numerācija ( no 01-17 vai 18 lapai) te cita gada pārskata pielikums no 01-,, lapai bet dabā ta tāds dokuments atsevišķi neeksistē ir gada pārskats ar xx lapām.
es arī sagatavoju GP visu vienā failā, pieredze rāda, ka bilances, naudas plūsmas un PZA formu jāaizpilda EDSā tāpat, bet sagatavoto failu pievienoju sadaļā pievienotie dokumenti pie pielikumi. Atpakaļ nav metuši un atraduši arī aprakstošajā daļā tabuliņas ar pārklasifikācijas datiem.
Mazajiem uzņēmumiem vadības ziņojumu aizstāju ar apliecinājumu kā jau minējāt Gunta un nosaucu to vienkārši par apliecinājumu ne vairs par vadības ziņojumu, ja jau reiz šiem "mazuļiem" vadības ziņojums nav obligāts.
Mazajiem uzņēmumiem vadības ziņojumu aizstāju ar apliecinājumu kā jau minējāt Gunta un nosaucu to vienkārši par apliecinājumu ne vairs par vadības ziņojumu, ja jau reiz šiem "mazuļiem" vadības ziņojums nav obligāts.
Vēl interesants jautājums par aizpildīšanu EDS
Vismaz man zvērinātais revidents pieprasa skaitļus kas jāatņem (PZ aprēķinā) rakstīt ar - zīmi vai likt iekavās.-esmu pilnīgi parliecināta ka prasības formulējumā nekļūdos jo nācās pārformatēt eksela tabulas lai tikai būtu kā prasa
Aizpildot EDS viss notiek kā normāliem cilvēkiem pierasts- izmaksas pozitīvs skaitlis kuru sistēma atņem baudot matemātiku..... vismaz man diezgan daudzos gadījumos nācās mainīt zīmes salīdzinot ar rakstiski noformēto. Var jau teikt - nav problēma apmaini un daudz nav ko domāt bet kad vienreiz būs vienota nostāja šai jautājumā lai mirstīgiem nav jāzīlē "kafijas biezumos" kad izmaksas ar mīnus zīmi kad normāls pozitīvs skaitlis.
Pie kam ja par citām atskaitēm var tekt malači sistēma ļoti labi izbauda matemātiku tad gada pārskata forma nu galīgi vēl ir zīdainis""EDS sistēmā - pat sadaļu kopsummas nepāŗskaita
Pārbaude notiek līmenī starpsummas- bilance bet izejvielas+prece=..= krājumi kopā nu nekontrolē nemaz. (pārrakstījās skaitlis parāds budžetam īstermiņa sasistības kopā ir pareizas - bilance iznāk kļūda netiek uzrādīta) Precizējumu gada pārskatam iesniegt elektroniski nevar - atliek dot rakstiski kā precizēto.
Atliek cerēt ka pa gadu kaut kas mainīsies .
Ideāli būtu ja formu publicētu laicīgi - ieskaitot matemātiskās sakarības lai laicīgi var piekārtot veidlapu sagataves un uz EDS varētu vienkārši vadīt nedomājot.
Vismaz man zvērinātais revidents pieprasa skaitļus kas jāatņem (PZ aprēķinā) rakstīt ar - zīmi vai likt iekavās.-esmu pilnīgi parliecināta ka prasības formulējumā nekļūdos jo nācās pārformatēt eksela tabulas lai tikai būtu kā prasa
Aizpildot EDS viss notiek kā normāliem cilvēkiem pierasts- izmaksas pozitīvs skaitlis kuru sistēma atņem baudot matemātiku..... vismaz man diezgan daudzos gadījumos nācās mainīt zīmes salīdzinot ar rakstiski noformēto. Var jau teikt - nav problēma apmaini un daudz nav ko domāt bet kad vienreiz būs vienota nostāja šai jautājumā lai mirstīgiem nav jāzīlē "kafijas biezumos" kad izmaksas ar mīnus zīmi kad normāls pozitīvs skaitlis.
Pie kam ja par citām atskaitēm var tekt malači sistēma ļoti labi izbauda matemātiku tad gada pārskata forma nu galīgi vēl ir zīdainis""EDS sistēmā - pat sadaļu kopsummas nepāŗskaita
Pārbaude notiek līmenī starpsummas- bilance bet izejvielas+prece=..= krājumi kopā nu nekontrolē nemaz. (pārrakstījās skaitlis parāds budžetam īstermiņa sasistības kopā ir pareizas - bilance iznāk kļūda netiek uzrādīta) Precizējumu gada pārskatam iesniegt elektroniski nevar - atliek dot rakstiski kā precizēto.
Atliek cerēt ka pa gadu kaut kas mainīsies .
Ideāli būtu ja formu publicētu laicīgi - ieskaitot matemātiskās sakarības lai laicīgi var piekārtot veidlapu sagataves un uz EDS varētu vienkārši vadīt nedomājot.
Otija, vai Jūs tiešām esat pārliecināta, ka tā "firmele" nav IK, kas ir IIeN maksātāja? Liela daļa tirgotāju( no Jūs teiktā saprotu, ka tas ir veikals) ir IK un nevis SIA, bet grāmatvedību ved divkāršā ierakstu sistēmā. Kaut kā neticas, ka tādus GP kaut kur arī VID taču pieņēma.Es domāju, ka tas nav SIA.
Vijoliite 16.05.2008 23:13
1711 сообщений на сайте
1711 сообщений на сайте
Vijolīte - ar" firmeli" es biju domājusi to grāmatvedības apkalpojošo firmu, kura mazos uzņēmumus "apkalpo "pēdējā mirklī un kā pagadās. Un nevajag domāt - es māku lasīt un reģistrācijas apliecībā skaidrā latviešu valodā ir rakstīt - Sabiedrība ar ierobežotu atbildību.Tādēļ arī radās mans jautājums, ka biju neizpratnē, kā var ko tādu apgalvot.
P.s. Piektdienas vakarā " atradās arī GP ar vieiem paskaidrojumiem, kas gan kā izrādās - nav iesniegts.....:-@ Likas - ka tika steigā sacerēts, jo tajā ir kaut kādi sveši dati vēl no 2005 gada, kad firma vēl nebija - tātad - kopēta bāze no kādas citas firmas un tik skaitļi samesti.>:-0
P.s. Piektdienas vakarā " atradās arī GP ar vieiem paskaidrojumiem, kas gan kā izrādās - nav iesniegts.....:-@ Likas - ka tika steigā sacerēts, jo tajā ir kaut kādi sveši dati vēl no 2005 gada, kad firma vēl nebija - tātad - kopēta bāze no kādas citas firmas un tik skaitļi samesti.>:-0
Otija 19.05.2008 13:13
1772 сообщения на сайте
1772 сообщения на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть