Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство
Bankas kārtošana К списку тем

Party 06.07.2008 20:37
154 сообщения на сайте
154 сообщения на сайте
Ответы (50)
А чего тут спорить??? Ну я не понимаю. Вы видели законодательный акт, в котором требуется определенным образом раскладывать документы?
Jūsu kolēģei ir taisnība.
Bankas dokumenti ir bankas dokumenti, rēķini un pavadzīmes ir rēķini un pavadzīmes.
Tos parasti brošē atsevišķi - es, piemēram, pa mēnešiem, klientu nosaukumu alfabēta secībā katram kontam atsevišķā mapē - 5311, 5312, 5313 utt.
Bankas dokumenti ir bankas dokumenti, rēķini un pavadzīmes ir rēķini un pavadzīmes.
Tos parasti brošē atsevišķi - es, piemēram, pa mēnešiem, klientu nosaukumu alfabēta secībā katram kontam atsevišķā mapē - 5311, 5312, 5313 utt.
Es neteiktu tik kategorisi - Jūsu kolēģei taisnība. Var darīt gan tā gan tā kā saka Iriss un pamato Luiza:-)
Es nesaku kategoriski, bet spriežu loģiski.
Protams, ja ir 1 pavadzīme mēnesī un 1 rēķins ceturksnī, var vispār visus dokumentus piešūt vienā mapē.
Par šo jautājumu jau bija diskusijas.
Jebkurai kvalificētai trešajai personai (auditoram, VID) ērtāk ir pārbaudīt šos dokumentus, ja tie brošēti atsevišķi nevis juku jukām kopā ar bankas konta izrakstiem. Galvenais, ka to brošēšana neatbilst uzskaites periodam, kas rada tikai sajukumu un sarežģījumus, arī pašam sevi pārbauot, PVN deklarācijas sastādot utt.
Protams, ja ir 1 pavadzīme mēnesī un 1 rēķins ceturksnī, var vispār visus dokumentus piešūt vienā mapē.
Par šo jautājumu jau bija diskusijas.
Jebkurai kvalificētai trešajai personai (auditoram, VID) ērtāk ir pārbaudīt šos dokumentus, ja tie brošēti atsevišķi nevis juku jukām kopā ar bankas konta izrakstiem. Galvenais, ka to brošēšana neatbilst uzskaites periodam, kas rada tikai sajukumu un sarežģījumus, arī pašam sevi pārbauot, PVN deklarācijas sastādot utt.
Айвар, если ПВН учитывается по оплате, а не по выставленному счёту, то проблем с ПВН декларацией тоже никаких нет.
Tad jau izsniegtos rēķinus un nosūtītās PPR arī droši vien jāpiešuj kopā ar bankas kontu izrakstiem, vai ne?
Jo rēķinus un PPR arī apmaksā caur bankas kontu.
Var taču katrs putroties kā viņam tīk, man gar to nav nekādas daļas.
Jo rēķinus un PPR arī apmaksā caur bankas kontu.
Var taču katrs putroties kā viņam tīk, man gar to nav nekādas daļas.
Tad jau izsniegtos rēķinus un nosūtītās PPR arī droši vien jāpiešuj kopā ar bankas kontu izrakstiem, vai ne?
К этому тоже нельзя докопаться.
Требование тут одно-делайте так, чтобы было понятно третьему лицу.И всё опишите в своей методике.
К этому тоже нельзя докопаться.
Требование тут одно-делайте так, чтобы было понятно третьему лицу.И всё опишите в своей методике.
Skaidrs. Nu man jau labāk patīk, kad rēķini ir atsevišķā mapē. Un bankā tad tikai konta izraksts ar grāmatojumiem un izdrukāts bankas konta apgrozījums. Papīrs un laiks ietaupās

Party 06.07.2008 22:24
154 сообщения на сайте
154 сообщения на сайте
Kārtīgā grāmatvedībā atsevišķi sašuj uzkrājuma dokumentus.
Atsevišķi - samaksas.
Un nevis visu, ko vien var. Tad jau vienā mapē var arī PL un algas salikt.
Pilnīgu piekrītu Aivara viedoklim.
Atsevišķi - samaksas.
Un nevis visu, ko vien var. Tad jau vienā mapē var arī PL un algas salikt.
Pilnīgu piekrītu Aivara viedoklim.
Kad strādāju iepriekšējā darba vietā vienā mapē bija tikai bankas konta izdrukas izdrukas, bet otrā maksājuma uzdevumi ar klātpieliktiem dokumentiem. Sadalījums bija pa pakalpojuma piegadātājiem, jo tie visu laiku bija vieni un tie paši. Tā bija ērtāk mūsu klientiem, ja viņi bija tāli no grāmatvedības. Tagad saviem "mazuļiem" lieku vinā mapē, jo to pārskaitījumu vienkārši ir maz. Jāskatās kā kuru reizi ir ērtāk un labāk.;-)
Я думаю, что и у "малыша" не должны все документы в одной папке быть, тем более, что и разновидностей папок - много (и потолще, и потоньше есть).

Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть