Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Atkal 114.pants
Labdien!
Neesmu grāmatvede, bet man izcēlās strīds ar galveno grāmatvedi, tādēļ nolēmu konsultēties pie jums, mīļās grāmatvedes!
Lieta tāda.. Septembrī nācās atlaist vienu darbinieku, jo viņš bija darbā alkohola reibumā utt. Nu lūk, sākotnēji es viņu atlaidu pēc 100.panta4.daļas, kas nozīmē, ka darbienieks tiek atlaists pēc paša vēlēšanās un ātrāk par mēnesi.. Nu it kā viss forši un tā, bet manī nostrādāja cilvēcība, tā kā palika žēl tā cilvēka, jo viņš visā visumā ļoti zolīds un izglītots vīrietis, bet alkoholiķis.. Es ieteicos, ka varbūt tomēr vajadzētu atlaišanu noformēt tā, lai viņš pēc iespējas ātrāk saņem bezdarbnieka pabalstu (ar 100.pantuviņš nesaņemtu pabalstu uzreiz ar pirmo bezdarba dienu) un tas ir ar 114.pantu- pēc abu pušu savstarpējās vienošanās, kas jānoformē rakstiski. Tātad, runa iet par 114.pantu Kamēr es šos dokumentus gatavoju, sazinājos arī ar Nodarbinātības valsts aģentūru, lai konsultētos, pēc kāda panta jāatlaiž, lai cilvēks ātrāk saņemtu naudiņu. Tur man atbildēja, ka 114.pantsir tas piemērotākais. Bet, ir viens liels BETt, kuru es atzīstu kā savu kļūdu, ka tajā brīdī man bija piemirsies, ka ir jānoformē tā rakstiskā vienošanās un šīs vienošanās man uz doto brīdi nav. Taču, ja neņem vērā, ka man nav šīs vienošanās, vai citādi ir kāda problēma, kas neļauj atlaist cilvēku ar 114.pantu??? Jo pagājušajā piektdienā gr;amatvede uz mani tā kliedza, it kā es ar to cilvēka atlaišanu ar 114.pantubūtu uzņēmumu bankrotā iedzinusi. Viņai nez kāpēc liekas, ka tas 114.pantsuzdzīs VIDā nez kādas aizdomas, ka tie tagad nāks un nez ko pārbaudīs. Viņai šausmīgi bail no pārbaudēm.
Bet mans jautājums ir tāds - kā jūsu uzņēmumos noformē darbinieku atlaišanu, ja zin, ka viņi pēc atlaišanas ies stāties bezdarbniekos nevis, ja viņi tūliņ stāsies citā darbā. Zinu, ka grāmatvedībā ir kaut kādi speciālie kodi, ko raksta VID atskaitēs un mana galvenā grāmatvede uzskata, ka, ja viņa ierakstīs VID atskaitē 25 kodu, tad pie mums nāks VIDs ar pārbaudēm?
Ответы (42)
А пи чём тут начальство? Девочка сделала - девочка и исправляет, т.е. того чела ищет и соглашение подписывает.
При том, что соглашение не девочка подписывает, а руководство.
И сообщения в налоговую не девочка исправляет, а руководство и главбух.
Если девочка чего-то хотела, то это ее проблемы.
Руководство-то подпишет, главное, с человека подпись стрясти. А сообщение в налоговую за 1 человека исправить - дело 5-ти минут, если только, конечно, в позу "директора Балтийского моря" не становиться.
С чего вы взяли, что подпишет? Для этого не мешало бы у руководства поинтересоваться для начала.
А оно может больше прислушиваться к главбуху, а не девочке.
Да и зачем это начальству - делать широкие жесты для каждого алкаша. Сам проблемы создал себе и окружающим. Так сам пусть и расхлебывает.
On ta i budjet rashljebatj..
Bet man tad vēl jautājums - vai tad, ja cilvēks ir atlaists ar 114.pantu nevar grāmatvedības atskaitēs rakstīt 25.kodu??? Šaubas jau man bija par to! Nevis par to, ka nav rakstiskas vienošanās un kura kļūda tā ir. Es ļoti labi saprotu, ka tā ir mana kļūda, jo nebiju informēta par tādiem kaut kādiem grāmatvedības kodiem, kas atbilst Darba likuma pantiem! Ja es to būtu zinājusi, nemūžam nebūtu cilvēkam izlīdzējusi.. Un nevar vienmēr visus cilvēkus nosodīt. Jūs, Maija, neziniet, kāds viņš bija, kad nelietoja alkoholu!
Gan jau mēs dabūsim to cilvēku rokā, lai viņš parakstītu vienošanos.
Martinas, kā tur ir ar to kļūdu labošanu ziņās, ja tu saki, ka tas ir 5 minūšu jautājums? Mūsu glavbuhs netaisās neko labot, bet es vienkārši gribu zināt..
Patiesībā, es neesmu kaut kāda tur meitene! Esmu normāla, pieaugusi sieviete, ka ir kļūdījusies.
Ar jūsu grāmatvedi tad nav kaut kas kārtībā , ja viņa tik ļoti baidās no VIDa pārbaudēm.Atlaid ar 114. pantu 25 kods un viss ir ideālā kārtībā.Lai cilvēks staigā vesels.
Если вы взрослая женщина, то должны знать, что на каждом предприятии есть своя иерархия принятия решений, свое распределение должностных обязанностей и свой документооборот.
Поэтому взять и просто так, втихоря заменить одну бумажку на другую или одним выдать одну бумажку, а другим - другую, нельзя. Если меняется что-то, то об этом должны быть поставлены в известность все задействованные службы.
А что бух ВИДа боится, так кто его знает, чем там занимаются. Может им и лучше лишний раз не светиться в контролирующих органах.
Да даже и 5-ти минут не надо, чтобы вместо "21" поставить "25" и закинуть в ЭДС. Просто человек встал в позу "директора Балтийского моря", что тут еще скажешь.
Май, ну лоханулся человек - с кем не бывает.
bet varbūt ar jautājuma autoru tam grāmatvedim šis nav pirmais konflikts un viņu jau "dostaļi'. Otras puses nostāju šai situācijā mēs taču nezinam.
Да, осспидя.
Проблема не в том, что лоханулся. Все время от времени лахаются.
Проблема в том, что лоханулся и затихарился. Более того, самовольно нарушил прямое распоряжение руководителя - был приказ об увольнении по собственному, а приказа об отмене того приказа и увольнении по соглашению сторон нет до сих пор. И неизвестно, будет ли. Но все бумаги уже до госучреждений дошли. И в тех бумагах нестыковка.
Вот за это надо по башке давать.
А бух и в самом деле не будет всем докладывать, почему той фирме проверки нежелательны.
Bet kapēc jūs domājat, ka "v tihorja" tas viss ir noticis!? Šefs taču parakstīja arī otru izlaboto rīkojumu.. Redzēja un apstiprināja arī otru tā cilvēka iesniegumu, kur viņš lūdz atbrīvot pēc abu pušu savstarpējās vienošanās. Jā, es atzīstu, ka "lahanulasj" un vairāk neko nevienam neizlīdzēšu, lai kā arī viņš lūgsies.
Protams, ka jūs neziniet otras puses versiju, varu teikt tikai to, ka mūsu glavbuhs ir tāds cilvēks, kuram liekas, ka vienmēr tikai viņa visu pareizi dara (kaut arī bieži kļūdās) un ka pilnīgi visi mūsu uzņēmumā ir muļķi un neprofesionāļi. Kā citam sanāk kļūda, tā skandāls pa visu uzņēmumu, bet ja tiek viņas kļūdas viņai pašai acīs iesviestas, tad to visu mēģina noklusināt. Nu jā, bet jautājums jau šoreiz nav par viņu... Un dabūsim mēs to cilvēku rokā, lai viņš paraksta vienošanos, tad taču viss būs kārtībā? Galvenais tagad ir ar tiem kodiem..
Paldies, Maija, ka piedalaties manis audzināšanā, bet nu negribas ticēt, ka pati nekad neesat kļūdījusies savā darbā! Un to, ka dokumentus pēc noteikumiem nedrīkst ar atpakaļejošu datumu noformēt, es ļoti labi zinu, bet negribu ticēt, ka jums nekad neko tādu nav nācies darīt! Lai jau nu tā būtu, ka jūs tik veiksmīga visos savos darbos esat un nevienu noteikumu nepārkāpjat. Man prieks par jums!
Vispār ir drausmīgi, ka tu jau tā esi podus sataisījis, bet tevi vēl te noliek! Es prasīju padomu, kā labāk no šādas situācijas iziet. To, ka esmu kļūdījusies, pati labi zinu!
Вроде дали совет уже давно. Потом не вас воспитывали, а ситауцию обсуждали.
Вам с бухом по-хорошему договориться не удается.
В обход буха исправления вы не сдадите.
Значит, надо идти к главному начальству, докладывать ситуацию и пусть оно принимает решение, кто виноват и что делать.
Иначе ничего не получится.
Можно ли уволить по ст.47 как не прошедшую испытательный срок сотрудницу, которая в момент сообщения объявляет, что она беременная?
Работодатель до этого момента был не в курсе.
Это только она сама объявляет,или есть официальные бумаги об этом?
Попросите принести бумаги об этом факте
Если данный факт имеет место быть,то насколько помню-нет.Если не права меня поправят
насколько помню-нет.Если не права меня поправят
Насколько я помню- беременных увольнять нельзя
По поводу справки о беременности- не уверен, что работодатель имеет право требовать такой документ, но как-то же этот факт должен подтверждаться
37.pants. Nodarbināšanas aizliegumi, ierobežojumi un atbildība
(7) Darba devējam pēc ārsta atzinuma saņemšanas aizliegts nodarbināt grūtnieces un sievietes pēcdzemdību periodā līdz vienam gadam, bet, ja sieviete baro bērnu ar krūti, — visā barošanas laikā, ja tiek atzīts, ka attiecīgā darba veikšana rada draudus sievietes vai viņas bērna drošībai un veselībai. Jebkurā gadījumā ir aizliegts nodarbināt grūtnieci divas nedēļas pirms paredzamajām dzemdībām un sievieti divas nedēļas pēc dzemdībām. Paredzamo dzemdību laiku un dzemdību faktu apstiprina ārsta atzinums.
Есть такая статья
но как-то же этот факт должен подтверждаться
Подтверждается-временем
Закрыть
Краткое описание нарушения