Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда
Darba alga par virsstundām. К списку тем
Zmpi 22.11.2009 17:32
13 сообщений на сайте
13 сообщений на сайте
Ответы (51)
Платить как обычно нельзя. Будут сверхурочные.
Нормальное время за 4 недели - 160 часов. В 4-х неделях 672 часа. При трех работниках получается по 224 часа на каждого. Т.е. 64 часа сверхурочных. При этом по ЗОТ сверхурочных не может быть больше 144 часов за 4 месяца, или в среднем 36 часов в месяц. А у вас получается 64 часа в месяц.
Нормальное время за 4 недели - 160 часов. В 4-х неделях 672 часа. При трех работниках получается по 224 часа на каждого. Т.е. 64 часа сверхурочных. При этом по ЗОТ сверхурочных не может быть больше 144 часов за 4 месяца, или в среднем 36 часов в месяц. А у вас получается 64 часа в месяц.
Paldies, par atbildi . Tagad tik būs problēmas pierunāt darbabiedrus sadarboties, jo esmu atlaist jau no 2 darbiem, dēļ tā, ka es zinu likumus, bet pārējiem ir bail mani atbalstīt, jo baidās, ka arī viņus atlaidīs. Ehh tā latviešu tauta , visus izmanto dēļ tā, ka viņi nezin savas tiesības.
Zmpi 22.11.2009 17:53
13 сообщений на сайте
13 сообщений на сайте
"jo esmu atlaist jau no 2 darbiem, dēļ tā, ka es zinu likumus" - только за знание законов вряд ли увольняют, видимо, какие-то косяки всё же были.
Nekas nebija. Mani sāka čakarēt, un tā kā es biju vēl pārbaudes laikā un zināju savas tiesības, tad atlaida un štatu samazināšanas rēķina.
Andaz, dēļ tādiem cilvēkiem,kas klusē, Latvijā arī ir šāda situācija.
Andaz, dēļ tādiem cilvēkiem,kas klusē, Latvijā arī ir šāda situācija.
Zmpi 22.11.2009 22:37
13 сообщений на сайте
13 сообщений на сайте
Es personīgi arī tādu likumu zinātāju un īsteno latvieti pie pirmās izdevības atlaistu.
Dibiniet savu uzņēmumu, un maksājiet par virsstundām, kas Jums to liedz.
Dibiniet savu uzņēmumu, un maksājiet par virsstundām, kas Jums to liedz.
Lai nu Jums veicas!
Bet, lasot Jūsu pēdējo komentāru "tā kā es biju vēl pārbaudes laikā un zināju savas tiesības, tad atlaida un štatu samazināšanas rēķina" var saprast, ka diezgan švaki zināt Darba likumu.
Es, visnotaļ, piekrītu Martinas pārdomām. Varbūt Jums, Zmpi, arī der par to padomāt.
Bet, lasot Jūsu pēdējo komentāru "tā kā es biju vēl pārbaudes laikā un zināju savas tiesības, tad atlaida un štatu samazināšanas rēķina" var saprast, ka diezgan švaki zināt Darba likumu.
Es, visnotaļ, piekrītu Martinas pārdomām. Varbūt Jums, Zmpi, arī der par to padomāt.
Zina savas tiesības kā čakarēt smadzenes darba devējam. Darba likumu droši vien i sapnī nav redzējusi.
Pārbaudes laikā neviens neatbrīvo štatu samazināšanas dēļ, tas pirmkārt.
Otrkārt, Darba likumā vispār nav tāda termina "štatu samazināšana".
Tas vien par kaut ko liecina attiecībā uz tādām likumu un tiesību zinātājām.
Pārbaudes laikā neviens neatbrīvo štatu samazināšanas dēļ, tas pirmkārt.
Otrkārt, Darba likumā vispār nav tāda termina "štatu samazināšana".
Tas vien par kaut ko liecina attiecībā uz tādām likumu un tiesību zinātājām.
Работодатели тоже нынче горазды čakarēt smadzenes. И тоже Darba likumu i sapnī nav redzējusi. А если видели, то в этом не признаются.
Но что делать. Концепция поменялась. Три года назад работники могли качать права, сейчас работодатели отыгрываются.
Но что делать. Концепция поменялась. Три года назад работники могли качать права, сейчас работодатели отыгрываются.
Sīkāk papētiet darba likumu, īpaši sākot no 17.nodaļas un no 31.nodaļas:
http://www.likumi.lv/doc.php?id=26019
un lai veicas!
http://www.likumi.lv/doc.php?id=26019
un lai veicas!
Aivars007, un ko tu no tā iegūsi? Īslaicīgu labumu, kas novedīs pie firmas bankrota. Tik grūti pildīt jums savu līguma pusi un ievērot noteikumus?
Un neesmu īsti drošs, bet ja ir darbā uz pārbaudes laiku, tevi var atlaist, ja tavs darbs neapmierina darba devēju.
Un vispār, es jūtu, ka dažiem te, tas sagādā problēmas un viņi sāk nervozēt, ja kāds zin savas tiesības un noteikumus. Nabadziņi, ka tik neizput jūsu iestādes, ka tik nesanāk kādu apčakarēt.
Un neesmu īsti drošs, bet ja ir darbā uz pārbaudes laiku, tevi var atlaist, ja tavs darbs neapmierina darba devēju.
Un vispār, es jūtu, ka dažiem te, tas sagādā problēmas un viņi sāk nervozēt, ja kāds zin savas tiesības un noteikumus. Nabadziņi, ka tik neizput jūsu iestādes, ka tik nesanāk kādu apčakarēt.
Zmpi 23.11.2009 00:40
13 сообщений на сайте
13 сообщений на сайте
Acīmredzot kāds vēl nav pamodies no salda miega un attapies realitātē- šodien čakarēt smadzenes darba devējam ir vairāk kā stulbi- ja negribi pats palikt bez darba . darba devējs pats sitas kā pliks pa nātrēm un ne jau no laba prāta un bagātas dzīves maina ierasto darba ritmu- vienkārši domā kā izdzīvot. Vienlaicīgi šādiem smadzeņu čkarētājiem dodot iespēju npoelnīt kaut minimālu iztiku.( bezdarbnieku pabalsts laimīgi nav bezgalīgs laikā un nepaiet ilgs laiks kad šie smadzeņu čakarētāji sēž vispār uz sēķļa- tas ir ar 0.00Ls mēnesī ienākumiem.)
TIESĪBAS ZIN DAUDZI BET KĀ AR PIENĀKUMU ZINĀŠANU?????
Parasti šis zināšanas ai apgriezti proporcionālas- jo vairāk zin tiesības jo mazāk zin savus pienākumus.
TIESĪBAS ZIN DAUDZI BET KĀ AR PIENĀKUMU ZINĀŠANU?????
Parasti šis zināšanas ai apgriezti proporcionālas- jo vairāk zin tiesības jo mazāk zin savus pienākumus.
Gunta, Jums ir tūkstoškārt taisnība.
Savā dzīvē esmu par to pārliecinājies no sākta gala - jo vairāk tiesību zina, jo mazāk pienākumu pilda. Tas nu patiešām ir kā Āmen baznīcā!
Zmpi
Sāksim ar to, tiesību zinātāj, ka neesam ar Jums kopā cūkas uz viena kalniņa ganījuši, lai "tutotos". Zinot savas tiesības, arī elementāru pieklājību derēja zināt.
Un otrkārt, katrs Jūsu rakstītais nākamais teikums pierāda, ar kādām "zināšanām" esat apveltīts(-a).
Savā dzīvē esmu par to pārliecinājies no sākta gala - jo vairāk tiesību zina, jo mazāk pienākumu pilda. Tas nu patiešām ir kā Āmen baznīcā!
Zmpi
Sāksim ar to, tiesību zinātāj, ka neesam ar Jums kopā cūkas uz viena kalniņa ganījuši, lai "tutotos". Zinot savas tiesības, arī elementāru pieklājību derēja zināt.
Un otrkārt, katrs Jūsu rakstītais nākamais teikums pierāda, ar kādām "zināšanām" esat apveltīts(-a).
Aivar007, ja Jūs ievērotu visus noteikumus, tad mums nevajadzētu izrādīt savu nepieklājību un censties, kaut ko pierādīt. Un, protams, nezinu es visu, bet es visu varu uzzināt, ko man vajag. Otrkārt nav arī tik traki, jo zinu, kad vajag arī paklusēt, bet neklusēšu tad, ja par mani sāk ņirgāties darba devējs.
Zmpi 23.11.2009 12:35
13 сообщений на сайте
13 сообщений на сайте
Guntagermane, ja manos pienākumos ietilps kaut kas, kas pārkāpj likumu, tad tie vairs nav mani pienākumi.
Zmpi 23.11.2009 12:41
13 сообщений на сайте
13 сообщений на сайте
47.pants. Pārbaudes sekas
(1) Pārbaudes laikā darba devējam un darbiniekam ir tiesības rakstveidā uzteikt darba līgumu trīs dienas iepriekš. Darba devējam, uzteicot darba līgumu pārbaudes laikā, nav pienākums norādīt šāda uzteikuma iemeslu.
(1) Pārbaudes laikā darba devējam un darbiniekam ir tiesības rakstveidā uzteikt darba līgumu trīs dienas iepriekš. Darba devējam, uzteicot darba līgumu pārbaudes laikā, nav pienākums norādīt šāda uzteikuma iemeslu.
Cien.tēmas autor!
Ir jau labi zināt šos likumus.Tikaišā brīža situācijā darbojas viens cits likums:"Klusēšana zelts, runāšana sudrabs.:-)
Ir jau labi zināt šos likumus.Tikaišā brīža situācijā darbojas viens cits likums:"Klusēšana zelts, runāšana sudrabs.:-)
Aivareno 23.11.2009 18:19
6641 сообщение на сайте
6641 сообщение на сайте
ja manos pienākumos ietilps kaut kas, .... , tad tie vairs nav mani pienākumi
Re kāda gražošanās.
Domāju, ka darba devējs tikai priecāsies, atvadījies no šāda darbinieka.
Re kāda gražošanās.
Domāju, ka darba devējs tikai priecāsies, atvadījies no šāda darbinieka.
Aivars007,ja nemāki vadīt uzņēmumu, tad tā ir tava vaina, nevis savas kļūdas mazgā uz padoto rēķina.
Zmpi 24.11.2009 18:21
13 сообщений на сайте
13 сообщений на сайте
Atkal kopā cūkas ganām uz viena kalniņa!!!???
Man Jūs jāapbēdina, es protu vadīt savu uzņēmumu.
Taču vienmēr tādas kā Jūs esmu turējis lielgabala šāviena attālumā no sava uzņēmuma.
Un - lai Dievs sargā visus tos, kuriem nākas saskarties ar Jums un ar Jūsu "likuma zināšanām".
Man Jūs jāapbēdina, es protu vadīt savu uzņēmumu.
Taču vienmēr tādas kā Jūs esmu turējis lielgabala šāviena attālumā no sava uzņēmuma.
Un - lai Dievs sargā visus tos, kuriem nākas saskarties ar Jums un ar Jūsu "likuma zināšanām".
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть