Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Preču pavadzīmju numuri
Labdien cienījamie kolēģi!
Vēlos aizsākt šo tēmu, jo domāju, ka tā būs noderīga daudziem no mums, tajā skaitā arī man, par to, kādus numurus, jeb precīzāk sakot, kādu preču pavadzīmju numurēšanas sistēmu izvēlēties un sākt izmantot, noformējot preču pavadzīmes sākot no 01.01.2010. MKN Nr.585 47.punktā ir noteikts, ka tiem būtu jābūt secīgiem.
Likumdošana, kura paredz izmaiņas ar 01.01.2010.
http://www.likumi.lv/doc.php?id=33946&version_date=01.01.2010
http://www.likumi.lv/doc.php?id=202831
Kāda varētu būt ilgtspējīga preču pavadzīmju numurēšanas sistēma?
Kādi ir konkrētas numurēšanas sistēmas priekšrocības un kādi ir tās trūkumi?
P.S.
Lūdzu šeit izteikties tikai tiem, kuriem ir konkrētas numurēšanas sistēmas piedāvājums:
piem. „ .. es izmantošu vienkāršu numurēšanas sistēmu – 001, 002, 003 .. utt., bet šai numurēšanas sistēmai ir tāds un tāds trūkums” vai „ .. es izmantošu arī sērijas, lai piemēram nošķirtu preču tirdzniecības zonas vai PVN likmes.”
Lūdzu nenorādīt saites uz tēmām, kurās šis jautājums jau it kā ir apspriests, bet 95% no tēmas ir offtopiks vai spams.
Ответы (121)
Ā, tā padomājot te sava loģika ir ( vienādi nummuri).Un visdrīzāk jau tas arī ir radies tādēļ, ka cilvēki nav izlasījuši jaunos likumus.Betkā tu cilvēks izstrīdēsies.Un principā tā nav saņēmēja problēma, lai tiek galā piegādātās, ja likumus nelasa. Nu jābrīdina gan ir;-)
Man šķiet, ka man mazliet kļuva skaidrs par numuru sērijām.
Numuru sērijas no 5 cipariem (00001, 00002 ..) ietilpība ir bez viena numura 100000 unikālu numuru vienā reģistrā. Izskatās, ka es te mazliet pasteidzos, bet nu akurāti mums te bija nepieciešamība.
Tāpēc katrs tomēr novērtē cik ietilpīga sērija katram ir nepieciešama, lai sabalansētu vajadzību (cik daudz attaisnojuma dokumentu būs attiecīgajā reģistrā, tā pastāvēšanas laikā) ar sērijas sarežģītību.
Bet man šķiet arī, ka sēriju tomēr var mainīt jebkurā brīdī un es kaut vai tagad varu sākt numurēt AA000001 (ar sērijas ietilpību 1000000 -1 numuru). Ja grib "redzēt" gadu var lietot arī 2010 kā sēriju, tikai tad tā katru gadu manuāli jānomaina.
Tikai lai viss būtu unikāls AA000001, tad katru gadu nevar sākt no jauna numerāciju.Vai ja sāk, tad jāliek vismas nākošgad ar piem. AB000001
Tieši tā Ilma
Es tikai nevaru vēl izlemt par reģistru. Vai veidot vienotu realizācijas reģistru (gan pakalpojumiem gan precēm) ar attiecīgi vienotu numurēšanas sistēmu vai tomēr tos nošķirt arī attiecīgi ar numuriem.
Kā sanāk? Piem. pavadzīmē kur ir gan preces gan pakalpojums es darījuma aprakstā varu rakstīt "preču piegāde", kas pēc būtības nozīmē, ka preces tiek pārdotas un piegādātas vai es maldos?
Наверное уже нужно к бух. методики прибвлять правила о порядке присваивания нумерации оправдательных документов?
Для начала можно обойтись приказом, как поступать в январе, а потом уже разрабатывать методику
Поставщики присылают товар по старым нумерным накладным... Говорят, еще можно, а то, что пр. 1038 с 1 января не в силе пофиг.:-@
Gribētu atgriezties pie - MK 585. 47.punkts...atsevišķu saimniecisko darījumu veidu dokumentēšanai- kas ir domāts ar ATSEVIŠĶI SAIMNIECISKĀ DARĪJUMA VEIDI (darbības virzieni, atsevišķas struktūrvienības, atsevišķi prece un pakalpojums, vai kaut kas cits)? Man izskatās, ka ir prasība ieviest dažādu numerāciju.
Manuprāt, ar "atsevišķiem darījumu veidiem" viņi ir mēģinājuši kaut kā nosaukt to, kur agrāk lietoja ppr.
PPR it kā "atcēla", bet prasības, kas agrāk attiecās uz pavadzīmju noformēšanu iekļāva MK 585. Līdzīgi, kā nesen atcēla vairumtirdzniecības noteikumus un dažas paliekas iekļāva likumā par nodokļiem un nodevām.
Nupat vienkārši vārds "pavadzīme" ir kļuvis par vārdā nesaucamu "paši zināt kas" un to visur aizstāj ar "attaisnojuma dokuments" un ko tik vēl ne
Tad jau es nosaukumā "PAVADZĪME" vietā varu rakstīt arī "RĒĶINS". Vai tomēr labāk atstāt PAVADZĪME?
jā, man arī jau ar 4.janvāri ir atnākusi pavadzīme ar anulējamo pavadzīmju numuru. Un ko nu? Sūtīt atpakaļ vai gaidīt kad atjēgsies, ka tas numurs jāanulē?
Vienā no tēmām bija izteikts viedoklis, ka vispār parasti ir pavadzīme preču pārvietošanai, bet rēķins - norēķiniem par precēm.
Tāpēc arī bija kādreiz dzeltenajām VID pavadzīmēm nosaukums "pavadzīme-rēķins".
Var jau atkal to lietot
Inst
Поставщики присылают товар по старым нумерным накладным... Говорят, еще можно, а то, что пр. 1038 с 1 января не в силе пофиг.
А разве нельзя использовать серию и номер какой хочу?
Мне кажется продолжать те номера, какие уже были логично и удобно. А покупателю вообще какая разница?
Ja pareizi saprotu, tad līdz ar VID piešķirto numuru atcelšanu (anulēt=atcelt, atzīt par nederīgu vai spēkā neesošu) man vairs nav jāpārbauda darījumu partnerim izsniegto numuru derīgums. Tad kāda nozīme saņēmējam satraukties, kādu sēriju un numuru lieto rēķina izrakstītājs? Ar kādu numuru saņem, tādu reģistrē.
Bet par savu pavadzīmju un rēķinu numerāciju brīva izvēle, galvenais, kaut kur metodikā vai ar rīkojumu atrunāt, kādi ir kritēriji numuru piešķiršanai.:-S
Pēc būtības dokumentu tagad var nosaukt kā gribi, jo dokumenta nosaukums "PAVADZĪME" bija definēts MK noteikumos Nr.1038, kuri no 01.01.2010 vairs nav spēkā.
Mani tas ari mazliet mulsina, jo man Tildē nav 1 attaisnojuma dokuments, bet ir pārdošanas pavadzīmes, iepirkšanas pavadzīmes, atlikuma dokuments, norakstīšanas dokuments .. uc
Kas te ko "lauzt šķēpus"
Numuriem jābūt ērti lietojamiem pašiem! Tas galvenais!
Numurus jāvar atrast savā grāmatvedības programmā ērti un ātri!
Jo stulbāks numurs būs izdomāts, jo pašīem pēc tam ģrūtāk būs galā tikt.
Vajag paturēt prātā, ka VIDs liks taisīt arī atskaiti par numuriem. Tad kā jūs to uztaisīsiet, ja numuri pēc kārtas neies? Vai numurs būs, piedodiet, idiotisks?
Jūs taču arī rēķinus numurējāt sakarīgi un saprotami. Tieši tāpat jārīkojas ar pavadzīmēm!
Nesaprotu, kāpēc viena daļa grāmatvežu meklē, kā savu dzīvi sarežģīt?
Mēs izdomājām pavisam vienkārši - uzņēmuma nosaukumu pirmie burti/gads-Nr no 6 cipariem, kas numurēsies pieaugosā secībā neatkarīgi no gada.
Piemēram - AP/2010-000001
.. problēmas jau sāksies arī preču saņēmējam, kad piegādātājs šos numurus sāks mainīt vai labot .. kaut kādu iemeslu pēc .. tāpēc domāju, ka līdz 15.datumamir jābūt uzmanīgiem un lieku reizi jāpārjautā sadarbības partnerim vai viņš tiešām ir pārliecināts par to, ko viņš dara?
Booster - kas Jūs tur mulsina???
Ar pārdošanas pavadzīmi - PĀRDOD.
Ar atlikuma dokumentu - ievada preču (summu) atlikumus,
Ar norakstīšanas dokumentu - preci noraksta,
Ar iepirkšanas - iepērk.
Vai Jūs nekad to neizmantojat, lai finanšu dokumentus atlasītu pēc vienādām pazīmēm?
Tas ērti noder arī dažādu atskaišu veidošanai!
Domā līdzi!
Tāpēc nevajag gaidīt, bet partnerim uzreiz pateikt - jums ir nederīgs VID numurs, lūdzu dodiet dokumentu ar pareizu numuru.
Закрыть
Краткое описание нарушения