Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

kā aprēķina PL nolietojumu К списку тем

kā aprēķina PL nolietojumu
neesmu grāmatvede,bet ļoti nepieciešams būtu Jūsu padoms.2009. gada janvārī tika iegādāts pamatlīdzeklis-motorzāģis par 305Ls, kā pareizi jāaizpilda kartīte,kā aprēķina nolietojumu, atlikušo vērtību,ieviesiet,lūdzu,kādu skaidrību!Nepieciešams saimniec.darb.veikšanai.
Dazyg
Dazyg 05.02.2010 15:08
5 сообщений на сайте

Ответы (22)

Jūs esat eksperts - konsultants kaut kādā jomā, nezinu kādā. Un nedomāju vis, ka konsultējat kādu vai izdarāt ekspertīzes par baltu velti.

Tad lūk - Lai rastu atbildi uz Jūsu uzdoto jautājumu, Jums jāalgo eksperts-konsultants grāmatvedības jomā.

Cik es esmu šajā forumā (nu jau vairākus gadus), caur diskusijām forumā neviens vēl grāmatvedības darbu nav iemācījies.

Jūs arī droši vien nekļuvāt par ekspertu, lasot kādas diskusijas kādā forumā.

Nekā personīga.
Aivars007
Aivars007 05.02.2010 15:35
26984 сообщения на сайте
Es varētu sacīt tā- ja Jūs esat SIA, tad pamatlīdzekļu uzskaite un nodokļa aprēķins būs atšķirīgs no tā, ja Jūs esat saimnieciskās darbības veicējs, kas kārto grāmatvedību vienkāršā ierakstā.

Kas Jūs esat???
Vijoliite
Vijoliite 05.02.2010 15:45
1711 сообщений на сайте
Tik tiešām esmu eksperts savā jomā un palīdzību grāmatvedībā lūdzu tikai personīgām vajadzībām,jo papildus veicu saimniecisko darbību, tam nav nekāda sakara ar manu darbu, jo tajā esmu ļoti tālu no grāmatvedības. Nekā personīga.
Dazyg
Dazyg 05.02.2010 16:05
5 сообщений на сайте
Personīgām vajadzībām neviens nerēķina nekādus nolietojumus. Kad manta kļūst nederīga, to izmet, un ja ir nauda, pērk jaunu mantu vietā.

Acīmredzot, Jums to vajag nodokļu vajadzībām, tāpēc iesaku algot grāmatvedi.

Nekā personīga.
Aivars007
Aivars007 05.02.2010 16:22
26984 сообщения на сайте
Ja Jūs esat saimnieciskās darbības veicējs, tad nolietojums būs divkāršā likme no attiecīgās kategorijas likmes.Esnezinu, kurā kategorijā ir motorzāģi, domāju, ka 4.kategorijā- pārējie, kur PL nolietojuma likme ir 20% gadā.Ja kāds palabos, tad varbūt III., kur likme ir 35%gadā.

Saimnieciskās darbības veicējam jārēķina tikai nolietojums nodokļu vajadzībām.Tātad,

305*20*2=122, un pirmajā gadā uz izmaksām Jūs liksiet šos 122 latus, kā PL nolietojumu.

Aprēķināsiet PL atlikušo vērtību 305-122=183, un no šīs summas(183) rēķināsiet PL nolietojumu 2011.gadā jau par 2010 gadu, ja strādāsiet visa gada garumā.UTT.

Nu tā īsumā.
Vijoliite
Vijoliite 05.02.2010 16:28
1711 сообщений на сайте
Paldies, Vijoliite:)!

P.S. Cien.Aivar007 Ja Jūs vēlaties kašķēties, iesaku apmeklēt citu forumu!
Dazyg
Dazyg 05.02.2010 16:34
5 сообщений на сайте
Aivars007- kāpēc šodien tāds neviesmīlīgs? Kur jociņš par tēmu? Ļoti dziļi Jūs to visu ņemat šodien.:-*
Vijoliite
Vijoliite 05.02.2010 16:36
1711 сообщений на сайте
Ziniet ļoti maza ticība tam, ka pēc komentāriem forumā var iemācīties pilnībā kaut ko. Vajadzētu tā - lasiet Likuma par UIN 13.pantuun + MK noteikumus pie tiem.Japersonīgām vajadzībām, tad vēl Likumu par IIN un arī MK noteikumus pie tiem. Lūk tad viss būs skaidrs
Ilma
Ilma 05.02.2010 18:44
30495 сообщений на сайте
P.s. pēc komentāriem var papildināt savas neskaidrās domas, bet nevis saprast to par ko nav vispār nekādas skaidrības.
Ilma
Ilma 05.02.2010 18:45
30495 сообщений на сайте
Es katru dienu esmu neviesmīlīgs pret tiem, kuri ar foruma diskusijām paši cenšas būt zobārsti, kurpnieki un trolejbusu vadītāji.

Dazyg

Tikpat labi es Jums savukārt varu ieteikt vispirms pabeigt kādu mācību iestādi, kurā sagatavo grāmatvežus.

Ar kašķēšanos šeit nav absolūti nekāda sakara.
Aivars007
Aivars007 05.02.2010 19:19
26984 сообщения на сайте
Labrīt! Nu man liekas, ja ir tik konkrēts jautājums kā šis, tad man, kā atbildi zinātājam, ir vieglāk šim cilvēkam pateikt to nekā pašai meklēt attiecīgos pantus un punktus, lai kādam to pateiktu. Es ne vienmēr zinu pantu un punktu,un, ja es to daru praktiski, tad es varu vienkārši komentēju vai atbildu no pieredzes.Varbūt kaut ko esmu aizmirsusi, kaut ko savādāk izpratusi un arī kļūdos, tāpēc arī mācos no citiem komentāriem un nostiprinu to, ko es zinu.Katramlaikam ir savādāka pieeja forumam.Esļoti cienu tos, kas atbild,paskaidro un un palīdz, bet, ja tajā brīdī to negribas darīt, vienkārši to nedara. Es nekad nebiju ieskatījusies, kas ir jautātājs un domāju, kā Aivars007 to var zināt. Un tad, es redzēju, ka šis cilvēks ir 05.02.2010. tikai pie mums reģistrējies un nācis uz šo forumu pēc palīdzības.Es šādas tēmas pātraucu lasīt, kur sākas tāda veida "domu apmaiņas", šoreiz tas ir izņēmums, tāpēc šājā tēmā esmu pateikusi to, kā es domāju un kā jūtos.Un ļoti ļoti slikti es pati jūtos, ka esmu kaut ko neprecīzi vai nepareizi nokomentējusi, bet vēl sliktāk, ka kāds tev netaktiski un pat ciniski atbild.

Nedari otram to, ko negribi, lai tev citi dara tev!
Vijoliite
Vijoliite 06.02.2010 07:49
1711 сообщений на сайте
Vijolīte

Lai arī Jūsu domu gājienu īsti neizpratu - tomēr, kad man iesāpas zobs, es nemeklēju internetā zobārstu forumu un neuzdodu jautājumus, kā man pašam to sāpošo zobu izārstēt.

Nekā personīga.
Aivars007
Aivars007 06.02.2010 09:14
26984 сообщения на сайте
Aivars007- es Jūsu domu gājienu saprotu un piekrītu.Ir gadījumi, ka grāmatvedis uzdod , mūsuprāt, jautājumus- nu, kā var to nezināt??? mēs katrs pie sevis nobrīnāmies. Es vienkārši neiesaistos tādās atbildēs. Bet,ja tas ir tikai pajautāt( kā šoreiz), kādas zāles uzlikt, kamēr es tikšu pie zobārsta? Varbūt vispār nebūs nemaz jāiet pie zobārsta, ja palīdzēs kaimiņa vai vecmāmiņas ieteiktās zāles( domāju- forumā saņemto atbildi). Nu nevajag šim cilvēkam mūsu grāmatvedību, es pat pieļauju, ka nekad nevajadzēs, un par saviemm soc. un iedzīvotāju nodokļiem jau ir nokonsultējies un to dara jau gada garumā. Ir PL tāda lieta, par ko saimnieciskās darbības veicējam vienu reizi gadā jāpiedomā, lai ieliktu gada deklarācijā, tad arī radās tāds jautājums.

Tā mana tāda individuāla pieeja ir katram jautājumam.Tādos jautājumos, kā man, piemēram, man ir SIA un kādus man nodokļus maksāt un kādus man kontus atvērt, es nemaz neisaistos.Unnevienam mums nebūtu jākomentē šāds jautājums, varbūt cilvēks pat labāk saprastu, ka kaut nav pats izdarījis.
Vijoliite
Vijoliite 06.02.2010 10:13
1711 сообщений на сайте
Es atkal domā'ju vai nesniedzu nepareizu atbildi jautātājam. Jo arī šim uzdotajam jautājumam var būt n-tie varianti.

Nepieciešams saimniec.darb.veikšanai.

Kur? Kas par darbības veidu? SIA, pašnodarbinātais - atbildes diametrāli pretējas.

2009. gada janvārī tika iegādāts pamatlīdzeklis-motorzāģis par 305Ls

Atkal no kura laika sākta saimnieciskā darbība? Atkal atbildē vairāki varianti atkarībā no sākotnējiem datiem.Utt

Tā kā mēs par to neko nezinām, tad vislabāk norādīt avotu kur tas ir izlasāms.Protams jālasa ne maz.
Ilma
Ilma 06.02.2010 12:51
30495 сообщений на сайте
Bet tieši tā, tāpēc jau es to arī pajautāju.;-)
Vijoliite
Vijoliite 06.02.2010 16:34
1711 сообщений на сайте
А я полностью согласна с Aivars007 - у каждого свой бизнес, что можем, то делаем сами, а что не можем - покупаем : инструменты, услуги и т.д.
Martinas
Martinas 06.02.2010 17:01
38532 сообщения на сайте
Protams,likumus esmu izlasījusi no sākumma līdz beigām, tādēļ arī gribēju pakonsultēties tieši ar grāmatvežiem.Man ir neliela piemājas saimniecība, kur tik tiešām pamatlīdzekļi tiek iegādāti ļoti reti, kā jau Vijolīte teica, un tik tiešām lasot likumus neizpratu,kā var tos aprēķināt. Neesmu jau vienīgā visā forumā, kur tiek jautāts kkas līdzīgs,tā, ka lūgums neuzbrukt.

P.S.Aivars007 Jums nav nekādu tiesību apspriest forumā, kāda mācību iestāde man būtu jābeidz, kāda ne, vēlreiz atkārtoju, ka savā nozarē esmu speciālists, ja Jūs kaut kas neapmierina, savus komentārus paturiet pie sevis!!!
Dazyg
Dazyg 08.02.2010 08:54
5 сообщений на сайте
neliela piemājas saimniecība?

Bet Ilma taču jau jautāja - kāds darbības veids?

Zemnieku saimniecība?

SIA?

IK?

Pašnodarbinātais?
Ambera
Ambera 08.02.2010 09:10
21759 сообщений на сайте
vēl viena sama buxgalter

Nepaturēšu gan savus komentārus pie sevis.

Jums ir tiesības izteikt viedokli par maniem komentāriem, bet nav tiesību "aizbāzt man muti".

Lūk tā gan, cienījamā "eksperte - konsultante"!

Rušinieties vien savā nelielajā piemājas saimniecībā, tajā Jūs droši vien arī esat eksperte un konsultante.
Aivars007
Aivars007 08.02.2010 10:25
26984 сообщения на сайте
Grāmatvedība nav vienkārša matemātika, ko mums skolā mācīja.

To māca augstskolās 4-5 gadus, + vēl prakse vairāku gadu garumā.

Nav tā, ka katrs, kurš māk uz kalkulatora saskaitīt, var lepni saukt sevi par grāmatvedi un kārtot grāmatvedību.
Andaz
Andaz 08.02.2010 10:30
27892 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.