Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Микропредприятие!
Уважаемые! Кто знает последние новости о микропредприятиях? На днях прошла информация, что к микропредприятиям будут относиться:
1.предприятия с годовым нетто оборотом не более 70000 Ls,
2.кол-вом работающих не более 5 чел.
Насколько я в курсе, сегодня закон на рассмотрении в комиссиях Сейма. Так ли это на самом деле?
В этом статусе микропредприятие платит ТОЛЬКО ОДИН НАЛОГ С ОБОРОТА В РАЗМЕРЕ 20% И ВСЕ!!! Да, это было бы спасением для многих мелких предпринимателей. Но что-то не верится, что этот закон будет принят. Ваши комменты.
Ответы (193)
Ja grasāties izskatīt manu personīgo lietu, sūtīšu iesniegumu - izskatīt bez manas klātbūtnes.
Mana nervu sistēma nav loterijā vinnēta, lai tādā personīgās lietas izskatīšanas sēdē varētu piedalīties.
Par "mati stāvus" - VISĀS vietās!
Par mazo SIA un nodokļiem. Protams, varianti dažādi. Es rēķināju ģimenes ārstam - ārsts un medmāsa. Un man sanāca, ka ārsts rezultātā paliek zaudētājos. Vienīgi - ja nu savu auto un visus pamatlīdzekļus pats no sevis nopērk par kaut kādu lielāku summu un nolietojumus sāk rēķināt no pasaules gala - no nulles.
Gaidīšu jauno nodokli (fiksēto), tad sākšu rēķināt no jauna. Galu galā - kā smejies, sam buxgalter!
Nez vai viņi paši arī izlasa to, ko uzraksta?
Par to - vai saprot uzrakstīto, pat baidos domāt.
По виду деятельности - содержание дома DZIKS, может ли быть микропредприятием ?
озадачена вопросом, вы же бесприбыльные
Vai mikrouzņēmumu nodoklis iekļauj arī 10% kapitāla pieauguma nodokli no dividendēm, ko saņemtu mikro-SIA īpašnieki? Tas MUN likuma 1.panta4)c) to varētu ietvert? īsti nav skaidrs...
Īsti skaidrs nav, bet domāju, ka tā vajadzētu būt, citādi nav loģikas salīdzinājumā ar fiziskajām personām, kuriem tad iznāk maksāt vispār TIKAI 9%.
Ja nav žēl naudas - ***censored*** ir labs raksts ir MUN.
А у меня вот такой вопрос. В законе сказано:
Mikrozņēmumu nodokļa maksātāja statusu var iegūt:
1) vienlaikus ar reģistrāciju Uzņēmumu reģistra attiecīgajā reģistrā, piesakoties mikrouzņēmumu nodokļa maksātāja statusa iegūšanai,
.......
В регистре мне затруднились ответить на вопрос - где нужно поставить соответствующую "галку". Сказали, что если капитал меньше 2000 латов, то и компания уже микроузнемумс
Где-уж нам-уж знать, где в ихних бланках галки ставить!
www.ur.gov.lv ir jauna sadaļa šiem uzņēmumiem. Apskatieties labi, ja mani atmiņa neviļ, tur bija vieta galkām.
Галка (сущ.) - kovārnis
Aivars007,
vieta "galkai" par to, ka "samazinātais" kapitals (Komerclikuma 185.1 p) ir apmaksāts - ir. Bet tas nav tas pats.
Neko citu atrast diemžēl nevaru.
Так закон вступает в силу с 1 сентября. Вот тогда галки и появятся. А пока ждите
Albina,
Ну была у меня такая мысль, что ровно в полночь с 31 августа на 1 сентября они на сайте разместят новый бланк
Но не считаю это очень правильным. Потому, как интерес у народа реально большой, и например у меня уже стоит очередь из желающих слепить новую СИА и сразу получать этот статус, причём хотят это сделать с первыми петухами 1го сентября
.
И почему консультант в регистре несёт такой бред, который я озвучил выше ?
Дык чукча не читатель, чукча писатель
Ar čukčām uzmanīgi. Dzirdu viens čukča starptautiki prasīs atvainošanos no viena mūsu valstsvīra kurš arī pieminējis čukču tā kā viņam nav paticis:-D
Закрыть
Краткое описание нарушения