Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Svētku dienas atvaļinājuma laikā. К списку тем
Svētku dienas atvaļinājuma laikā.
Labdien. Ļoti atvainojos ja tāds jautājums šeit jau ir bijis, bet jautājums par atvaļinājumiem un svētku dienām. Ja man atvaļinājuma laikā sestdienā un svētdienā iekrīt svētku diena, es atvaļinājumu pagarinu par šīm svētku dienām, pareizi?
Tas nozīmē, ka papildus nāk 2 dienas atvaļinājumam, kuras iekrīt darba dienās. Pēc Darba Likuma 75. panta 9. punkta: "(9) Par ikgadējā apmaksātā atvaļinājuma laiku izmaksājamās samaksas summu aprēķina, dienas vidējo izpeļņu reizinot ar darba dienu skaitu atvaļinājuma laikā." atvaļinājuma naudu rēķinu darba dienu skaitu reizinot ar dienas vidējo izpeļņu, sakiet, vai man ir jāatmaksā arī šīs divas papildus darba dienas, vai tomēr tās dienas, kas būtu bijušas ja nebūtu atvaļinājums pagarināts? Paldies jau iepriekš.
Ответы (85)
Maniem darbiniekiem sestdienās un svētdienās ir jāstrādā, jo viņiem grafiks tāds!
Ja Jūsu darbinieks sēž sestdienās un svētdienās mājās, jo viņiem ir brīvdiena - atvaļinājumu pagarina, bet neapmaksā.
Atvaļinājuma naudai algas kompensācijas raksturs, tāpēc nevienam tā nav jāpārmaksā.
Atvaļinājuma laikā apmaksā tās dienas, kuras būtu bijis jāstrādā. Ja darbiniekam grafiks tāds, ka viņam sestdien-svētdien (svētku laikā) bija jāstrādā, tad tās dienas, protams apmaksā.
Aigarsr! kāpēc?
jāņu svētku dienas iekrīt sestdienā un svētdienā, vai darbiniekam šajās dienās būtu bijis jāstrādā, ja viņš nebūtu atvaļinājumā?????
Pret ko jums ir pretenzijas, pret pagarināšanu, vai apmaksāšanu?
teiksim savādāk, jūs pārceļas sestdienu svētdienu tālāk
kāda pirmdiena otrdiena???
Aigarsr! kāpēc?
jāņu svētku dienas iekrīt sestdienā un svētdienā, vai darbiniekam šajās dienās būtu bijis jāstrādā, ja viņš nebūtu atvaļinājumā?????
Pret ko jums ir pretenzijas, pret pagarināšanu, vai apmaksāšanu?
teiksim savādāk, jūs pārceļas sestdienu svētdienu tālāk
kāda pirmdiena otrdiena???
labi, tādā gadījumā jautājums, kas īsti notiek, ja darbinieks iet atvaļinājumā 4. jūnijā, vai tad nesanāks, ka darbā viņam jāatgriežas 4. jūlijā?
ja darbiniekam tiek piešķirts pilns atvaļinājums tad tā sanāk
Maniem darbiniekiem sestdienās un svētdienās ir jāstrādā, jo viņiem grafiks tāds!
Ja Jūsu darbinieks sēž sestdienās un svētdienās mājās, jo viņiem ir brīvdiena - atvaļinājumu pagarina, bet neapmaksā.
Atvaļinājuma naudai algas kompensācijas raksturs, tāpēc nevienam tā nav jāpārmaksā.
Atvaļinājuma laikā apmaksā tās dienas, kuras būtu bijis jāstrādā. Ja darbiniekam grafiks tāds, ka viņam sestdien-svētdien (svētku laikā) bija jāstrādā, tad tās dienas, protams apmaksā.
Nu bet izlasiet citātu, citātā tieši apgalvo ka ja svētku diena iekrīt darbiniekam noteiktajā brīvdienā, tad atvaļinājumu pagarina un apmaksā...
Citāta fragments: " Turpretī, ja atvaļinājuma laikā ir svētku dienas, kas iekrīt darbiniekam noteiktajās BRĪVDIENĀS, tad par tām ikgadējais atvaļinājums ir JĀPAGARINA, un tās ir JĀAPMAKSĀ."
tfu!!!! mani pēc maksājiet un visi būs laimīgi
ja nav loģiskās domāšanas tad ar karoti ar neieliesi
ja darbiniekam tiek piešķirts pilns atvaļinājums tad tā sanāk
Nu lūdzu, un cik darba dienas ir šajā periodā - 22 un DL 75. panta 9. punkts nosaka ka par ikgadējā apmaksātā atvaļinājuma laiku izmaksājamās samaksas summu aprēķina, dienas vidējo izpeļņu reizinot ar darba dienu skaitu atvaļinājuma laikā.
AR DARBA DIENU SKAITU, bet svētki ir brīvdienā!!!!!!!!!!
vēlreiz maksājiet, viss āmen un basta
AR DARBA DIENU SKAITU, bet svētki ir brīvdienā!!!!!!!!!!
vēlreiz maksājiet, viss āmen un basta
nu bet es nemaksāšu par 23 un 24, es maksāšu par 02.07 un 03.07!
no 04.06 līdz 30.06 ir 20 darba dienas atvaļinājums Jūs pats piekritāt, ka ilgst līdz 04.07, tātad divas darba dienas ir arī jūlijā un sanāk ka arī tās ir jāapmaksā.
Es maksāju nevis par pašiem svētkiem, bet gan par pagarinātajām dienām, kuras sanāk darba dienās.
ļoti labi, darbinieks Jums būs pateicīgs
i no kurienes jūs ņēmāt "svētku dienas, kas iekrīt darbiniekam noteiktajās brīvdienās"
DL teikts "neskaitot svētku dienas" - jebkuras svētku dienas, neatkarīgi no tā, kur "iekrīt"
i no kurienes jūs ņēmāt "svētku dienas, kas iekrīt darbiniekam noteiktajās brīvdienās"
DL teikts "neskaitot svētku dienas" - jebkuras svētku dienas, neatkarīgi no tā, kur "iekrīt"
Darba likumā ir teikts ka pienākas 28 kalendāra dienas neskaitot svētku dienas, pēc kā nevienam neiebilstot apgalvojam ka pagarinam atvaļinājumu.
Mēs te jau par vienu citātu diskutējam.
Atvaļinājuma laikā apmaksā tās dienas, kuras būtu bijis jāstrādā.
Es saprotu jūsu domu, bet palasiet darba likumu un pasakiet man kur teikts ka Jūs varat to tā vērtēt.
Lūk Juma vēl viens citāts no iFinanses: "Šogad abas minētās svētku dienas iekrīt darbiniekam noteiktajās brīvdienās, un apmaksāto darba dienu skaits atvaļinājuma laikā būs 22 darba dienas, kas ir par divām dienām vairāk nekā, ja atvaļinājums darbiniekam tiktu piešķirts citā laikā, kad nav svētku dienas. /M. Linga/"
Nopirku vienam mēnesim abonementu un teikšu Jums tā, tur ir teikts tas pats, ko es Jums saku! Skaita cik ir darba dienas atvaļinājumā un tā arī apmaksā.
Mīļo cilvēk! Dariet kā Jums patīk! Likumus izlasījāt, viedokļus zināt - rēķiniet kā gribat un mākat.
Mums Jums nekas nav jāpierāda - mēs neesam tiesā.
Tā kā Darba likums ir juridisks akts, ar tā interpretēšanu jānodarbojas juristiem - atrodiet juristu, lai jums visu izskaidro atbilstoši visai Latvijas likumdošanai.
MVVNACFDV
Es ļoti labi apzinos, ka LR likumus katrs saprot pa savam, ne velti parasti painteresējos kā cits to saprot, tikai vakar ar visiem Jūsu uzbraucieniem sāku Justies ne visai labi un sāku ar apšaubīt savas zināšanas, tāpēc arī meklēju kā īsti ir...
Bet labi, paldies visiem par viedokli, esmu ticis pie kopsaucēja
Liels paldies Jums.
un kā... maksāsiet ? Tās divas dienas? Es samaksāju ...
Es darīšu tā, kā es pēc likuma saprotu - tātad maksāšu...
Es darīšu tā, kā es pēc likuma saprotu - tātad maksāšu...
Vadībai viņu viedokli pajautājāt?
Pamatojāmies uz M. Lingas viedokli....
Закрыть
Краткое описание нарушения