Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда
Stundas tarifa likme К списку тем
Ответы (343)
Uzrāda kopā 168 , t.sk160 nostrādātas.
KUR uzrāda? E-pasta vēstulē???
Njā.... LM dzīvo kaut kādā nerealitātē! Nav runa par to, ka tur neviens neprot elementāro matemātiku, bet pat saistošās atskaites veidlapu nevar apskatīties.
Ja nu vienīgias - tagad būs jaunas veidlapas, kur jāuzrāda apmaksātās, neapmaksātās, nostrādātās, nenostrādātās, nogulētās, nopīpētas.... stundas......
Теперь понятно, отчего недопонимание.
У меня в табеле для каждого работника две строки: планируемый график работы и фактический, и результат за месяц в нескольких графах: всего часов, из них в праздник и компенсируемых (оплачиваемых по среднему),
В итоге отработанные часы в графике - это фактически отработанные, в том числе и в праздник, но никогда нет часов компенсируемых - больничный А, праздник, отпуск и т.п.
У меня в табеле для каждого работника две строки: планируемый график работы и фактический, и результат за месяц в нескольких графах: всего часов, из них в праздник и компенсируемых (оплачиваемых по среднему),
В итоге отработанные часы в графике - это фактически отработанные, в том числе и в праздник, но никогда нет часов компенсируемых - больничный А, праздник, отпуск и т.п.
Спор принял странный оборот, вместо "как правильно учесть отработанное время начислять зарплату" перешёл в разряд "что показывать в отчёте"
Отчётность ради отчётности.
Отчётность ради отчётности.
Обещали собраться в самом начале января и тогда придти к конценсусу.
Действительно, МБ не знает о нашей отчетности,
потому и придут кто-то из СГД,
тогда вместе и решится.
Обещали пригласить. Так что, если не забудут и если я до того протяну, то и буддем знать, чего от нас хотят!
Действительно, МБ не знает о нашей отчетности,
потому и придут кто-то из СГД,
тогда вместе и решится.
Обещали пригласить. Так что, если не забудут и если я до того протяну, то и буддем знать, чего от нас хотят!
Lai vienu-otru vēl vairāk uzjautrināt, lūdzu,
Vadošai grāmatvedei jau nu tādu sīkumu, kā soc.atskaitiun, ko tur uzrāda, bija jāzina ....
Projekta izstrādē iesaistītās institūcijas:
Noteikumu izstrādē kā eksperti piedalījās Valsts darba inspekcijas, Latvijas Darba devēju konfederācijas pārstāvji un Maija Grebenko, praktiskās grāmatvedības speciāliste un konsultante, ISO sertificēto grāmatvežu asociācijas valdes locekle, žurnāla „Bilance” galvenā redaktore.
Jaunās sistēmas par minimālās stundas tarifa likmes aprēķināšanu izveidošanai tika ņemti vērā vadošās grāmatvedes un konsultantes Maijas Grebenko un Latvijas Darba devēju konfederācijas biedra AS „Latvijas Finieris” priekšlikumi.
Japaina 23.12.2015 16:59
10269 сообщений на сайте
10269 сообщений на сайте
Es tā jūtu Japaina, ka jums kurpes spiež mana piedalīšanās kaut kur
No šā tekts ir redzams vienīgi tas, ka es kaut ko tur centos darīt un tagad kādam gribās sadalīt atbildību
Ko konkrēti es tur darīju - jūs nemaz neziniet.
Tajā laikā, kad jums bija piedāvāts kaut ko izdarīt lietas labā, jūs atbildējāt, ka nevēlaties VIŅU vietā veikt VIŅU darbu.
Kā vienmēr vainīgs tas, kas vispār kaut ko dara.
Labāk sēdēt pie datora un attalināti sēt savus komentārus, kuri jau nu tik tiešām neko nespēj mainīt
No šā tekts ir redzams vienīgi tas, ka es kaut ko tur centos darīt un tagad kādam gribās sadalīt atbildību
Tajā laikā, kad jums bija piedāvāts kaut ko izdarīt lietas labā, jūs atbildējāt, ka nevēlaties VIŅU vietā veikt VIŅU darbu.
Kā vienmēr vainīgs tas, kas vispār kaut ko dara.
Labāk sēdēt pie datora un attalināti sēt savus komentārus, kuri jau nu tik tiešām neko nespēj mainīt
Ja padzērāt tur tikai kafiju, tad jau nebūtu pieminēta, bet atbildību nekādu negribiet uzņemties.
Tajos komentāros ir uzdoti konkrēti jautājumi, uz kuriem nespējāt sniegt atbildi.
Japaina 23.12.2015 23:23
10269 сообщений на сайте
10269 сообщений на сайте
1)visas atbildes ir publicētas Bilancē, turklat vairākas reizes, cik reizes tas būtu jāpiemin?
2) par kafiju arī esiet izsapņojusi? Nākamreiz aiziesim kopā, arī "padzersiet"
2) par kafiju arī esiet izsapņojusi? Nākamreiz aiziesim kopā, arī "padzersiet"
1)visas atbildes ir publicētas Bilancē, turklat vairākas reizes, cik reizes tas būtu jāpiemin?
Labi, tad kādas stundas jānorāda soc.atskaitē>>no LM tabulas 2. vai 5.ailē norādītās?
Japaina 24.12.2015 13:37
10269 сообщений на сайте
10269 сообщений на сайте
Šis jautājums radās tikai pēdejā brīdī, kad tauta jau ir sapratusi grozījumu būtību un to, kas tie ir jāpilda
Arī par to paris dienu atpakaļ šajā pat sarunā minēju, ka tikšanās nozīmēta uz janvāra pirmajām dienām, kad LM uzaicinās pie sevis VID darbiniekus un tad arī ievietos komentātus savā mājas lapā.
Tad jau man atkal būs iespēja "padzert kopā ar viņiem kafiju".
mans viedoklis arī bija izteikts:
= sakara ar to, ka stundas likme tiek noteikta, dalot algu ar normālo darba laika stundu skaitu, tad arī šo normālo darba laiku ir jāuzrāda ziņojumā: nostrādātais laiks+pirmsvētku dienas vismaz 1 stunda+svētku dienās nenostrādātās stundas. Tātad normālā darba laika kopsumma = 5. aile
Ja uzrādīsiet tikai nostrādātās stundas, tad automātiski likme iznāks lielāka, un tas nav labi.
Vienīgais, kas ir jāņem vērā - tabelē svētkos nenostrādāto dienu ir jaatzīmē savādāk, neka svētkos nostrādāto dienu, lai pec kāda laika nerastos jautājums, kāpēc stundas ir, bet piemaksas nav.
Tas nav nekāds jaunums, jo jūs taču atzīmejiet slimību, atvaļinājumu un dažādas citas situācijas ar kaut kādu burtu un i turpiniet to pašu attiecībā uz šo.
Lai nekļudītos, sagaidiet oficiālu komentāru, tas jums tik un tā būs vajadzīgs tikai februarī
Citādi = jūs tacu neziniet, kadu kafiju es šorīt sadzēros, un tagad stāstu šiet visādas pasakas.
Arī par to paris dienu atpakaļ šajā pat sarunā minēju, ka tikšanās nozīmēta uz janvāra pirmajām dienām, kad LM uzaicinās pie sevis VID darbiniekus un tad arī ievietos komentātus savā mājas lapā.
Tad jau man atkal būs iespēja "padzert kopā ar viņiem kafiju".
mans viedoklis arī bija izteikts:
= sakara ar to, ka stundas likme tiek noteikta, dalot algu ar normālo darba laika stundu skaitu, tad arī šo normālo darba laiku ir jāuzrāda ziņojumā: nostrādātais laiks+pirmsvētku dienas vismaz 1 stunda+svētku dienās nenostrādātās stundas. Tātad normālā darba laika kopsumma = 5. aile
Ja uzrādīsiet tikai nostrādātās stundas, tad automātiski likme iznāks lielāka, un tas nav labi.
Vienīgais, kas ir jāņem vērā - tabelē svētkos nenostrādāto dienu ir jaatzīmē savādāk, neka svētkos nostrādāto dienu, lai pec kāda laika nerastos jautājums, kāpēc stundas ir, bet piemaksas nav.
Tas nav nekāds jaunums, jo jūs taču atzīmejiet slimību, atvaļinājumu un dažādas citas situācijas ar kaut kādu burtu un i turpiniet to pašu attiecībā uz šo.
Lai nekļudītos, sagaidiet oficiālu komentāru, tas jums tik un tā būs vajadzīgs tikai februarī
Citādi = jūs tacu neziniet, kadu kafiju es šorīt sadzēros, un tagad stāstu šiet visādas pasakas.
Jūs laikam domājat, ka tabeles aizpilda ar roku un raksta kādus burtus grib.Grāmatvedības programmās parasti tā nav.
Japaina 24.12.2015 17:46
10269 сообщений на сайте
10269 сообщений на сайте
Kāds grāmatvedis aizmirsīs kaut kā speciāli tabelē atzīmēt un viss- pārbaudītājs liks uzrēķināt dubultā, kā nekā svētkos strādāji.Tā iet, kad grib būt gudrāks par Romas pāvestu, vai bikses vilkt caur galvu, tikai nevar saprast, kur to vainīgo meklēt, visi met to bumbu viens otram.
Japaina 24.12.2015 17:57
10269 сообщений на сайте
10269 сообщений на сайте
.............Jūs laikam domājat, ka tabeles aizpilda ar roku un raksta kādus burtus grib.Grāmatvedības programmās parasti tā nav.......
Nu jā, jūsuprāt, es ka piedzimu pagājušajā gadsimtā, ta ari paliku bērna pratiņā?!
Ja jūsu programma prot atzīmēt jebkuru citi attaisnoto prombūtni, tad pratīs atšķirt svētku dienas piemaksu no svētku dienas, kuru likums prasa tikai apmaksāt.
Ja prasība parādījās pēdējā sekundē, tad nav ko gribēt, ka kāds to varēja paredzēt 10 gadus iepriekš
Gan jau Tilde sasparosies.
Pagaidām izmantojiet piezīmju blociņu
Un ja es savā grāmavedībā kaut ko šķībi atzīmēšu, jebkurš pārbaudītājs ar mani izrīkosies tieši tā, kā ar visiem pārējiem.
visi met to bumbu viens otram....
Attiecībā uz "bumbas mēšanu", šoreiz jums ir sagādāts īpašais prieks:
- agrāk varēja lamāt mezināmo "likumdevēju", a tagad - svaiga un konkrēta gaļa
Kāpēc neiekost?!
Nu jā, jūsuprāt, es ka piedzimu pagājušajā gadsimtā, ta ari paliku bērna pratiņā?!
Ja jūsu programma prot atzīmēt jebkuru citi attaisnoto prombūtni, tad pratīs atšķirt svētku dienas piemaksu no svētku dienas, kuru likums prasa tikai apmaksāt.
Ja prasība parādījās pēdējā sekundē, tad nav ko gribēt, ka kāds to varēja paredzēt 10 gadus iepriekš
Gan jau Tilde sasparosies.
Pagaidām izmantojiet piezīmju blociņu
Un ja es savā grāmavedībā kaut ko šķībi atzīmēšu, jebkurš pārbaudītājs ar mani izrīkosies tieši tā, kā ar visiem pārējiem.
visi met to bumbu viens otram....
Attiecībā uz "bumbas mēšanu", šoreiz jums ir sagādāts īpašais prieks:
- agrāk varēja lamāt mezināmo "likumdevēju", a tagad - svaiga un konkrēta gaļa
Kāpēc neiekost?!
Togda časi uveličat srednečasovuju po otrasli
jau tagad tur nekas reāls nesanāk:
darba nespējas lapa A- nauda ir nostrādātas stundas nav;
Atvaļinājuma naudas, kompensācija= nauda ir stundas nav
Svētku dienu piemaksa, visstundu piemaksa - nauda ir stundas nav .
Nu kāda starpība ja šim sarakstam pievienosies vēl 1 pozicija= nenostrādātās bet apmaksātās stunda- nauda ir- stundas nav
jau tagad tur nekas reāls nesanāk:
darba nespējas lapa A- nauda ir nostrādātas stundas nav;
Atvaļinājuma naudas, kompensācija= nauda ir stundas nav
Svētku dienu piemaksa, visstundu piemaksa - nauda ir stundas nav .
Nu kāda starpība ja šim sarakstam pievienosies vēl 1 pozicija= nenostrādātās bet apmaksātās stunda- nauda ir- stundas nav
Togda časi uveličat srednečasovuju po otrasli....
Ну и что? Мы что, живём не при капиталистической либерально-рыночной экономике?
Труд продаётся по цене, по которой продаётся. Есть минимальные гарантии - и хватит!
Что за средняя температура по больнице, с учётом морга?!
Нашли себе простейший способ стричь деньги!
Вообще из отчётов должна быть убрана информация об отработанном времени. Есть вопросы: проверяёте во время плановых и внеплановых проверок, а не устраивайте головную боль бухгалтерам!
Лучше бы занялись плотнее нарушениями при госзакупках, офшорами, неплательщиками и т.п. А то сумма задолженности что-то слабо уменьшается. А тебе только и заниматься тем, что старые фирмы закрывать да бакротить и новые открывать!
Предлагаю всем встать в стенку:
1. на претензии по низким зарплатам отвечать одинаково: "плачу, сколько могу!"
2. анкеты не заполнять, отправлять обратно с фразой "для сбора этой инофрмации существует агентство по статистике"
Встанем в стенку и крикнем: "Всех не перестреляете!" (то бишь - не перепроверите).
Atbalstu!
Vienīgi - būs administratīvais sods.
Un tāpēc reti kurš šajā avantūrā piedalīsies.
Diemžēl, mēs pavisam neesam vienoti.
Предлагаю всем встать в стенку:
2. анкеты не заполнять, отправлять обратно с фразой "для сбора этой инофрмации существует агентство по статистике"
Встанем в стенку и крикнем: "Всех не перестреляете!" (то бишь - не перепроверите).
Nu gluži, kā revolucionārs, dzimis nākošais Ļeņins.Urā, tovariši!
"плачу, сколько могу!"
Tādam biznesmenim jāstrādā vienam, sev varēs vispār nemaksāt.
Japaina 25.12.2015 15:20
10269 сообщений на сайте
10269 сообщений на сайте
Atbalstu!
А почему, собственно? Ответ то будет дан. Они же пишут, что если ответ не понравился, - пришлют проверку. Так я не против!
А почему, собственно? Ответ то будет дан. Они же пишут, что если ответ не понравился, - пришлют проверку. Так я не против!
Jūs varētu tādu atbildi dot un tad uzrakstiet mums pārējiem, kāda bija reakcija un sekas, vai ir vērts kliegt "Всех не перестреляете!"
Japaina 27.12.2015 13:14
10269 сообщений на сайте
10269 сообщений на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть