Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Компьютерные программы, авторские права и лицензирование

Help!!!!Apvarsnis К списку тем

Help!!!!Apvarsnis
Доврый день,коллеги!Очень прошу отзовитесь у кого стоит программа APVARSNIS!Проблемма что не могу настроить зар,плату!Не понятно что куда попадает!Посоветуйте программиста,который поможет настроить и обьяснит!Поставили программу в начале года,и начались мучения!Очень жду!
Yulia
Yulia 30.05.2007 14:28
100 сообщений на сайте

Ответы (106)

Kas ir F1?
Aivars007
Aivars007 22.02.2008 22:26
26984 сообщения на сайте
taustiņš uz klavieres- F1 - tur ir daudz aprakstu.

Ludmila_st_
Ludmila_st_ 22.02.2008 22:30
2558 сообщений на сайте
Neatrodu pat, kā iegrāmatot kādu saņemto rēķinu.

Sviests kaut kāds!

Aivars007
Aivars007 22.02.2008 22:36
26984 сообщения на сайте
nu jau nu jau:)

Dokumenti> apgāde> jauns rēķins...
Ludmila_st_
Ludmila_st_ 22.02.2008 22:38
2558 сообщений на сайте
Iešu laikam nošauties.

Mēģināju kases orderi noformēt - nav pat koresp.kontaizvēles iespējas. Un jānorāda - ieņēmumi vai izdevumi. Bet ja tas maksājums nav ne ieņēmumi ne izdevumi?

Ierakstīju, no kā saņemta nauda, vēl prasaa kaut kādu vārdu, uzvārdu un personas kodu!

Totālākais murgs tā programma!
Aivars007
Aivars007 22.02.2008 22:46
26984 сообщения на сайте
nu nav gan murgs...

katrs pierod pie savas...es kad ieraudzīju Hansu- apjuku un nesapratu kur rīts kur vakars/ labi ka nenācās saprast ar...

un nestāsti ka kases orderī nav kontu izvēles iespēju. un orderis vienmēr būs vai ieņēmumi vai izdevumi

.

es patreiz ar pie sistēmas. varbūt tev ir skaips?

/ nu ja tu vēlies kko vēl pajautāt:)P
Ludmila_st_
Ludmila_st_ 22.02.2008 22:52
2558 сообщений на сайте
man ir skype aivars777
Aivars007
Aivars007 22.02.2008 22:57
26984 сообщения на сайте
Aivar007

Kas piegādāja Apvārsni?

Ja praktiskas problēmas- varam mēģināt kontaktēt uz e pastu- diemžē skaipam esmu par vecu.

Domāju ka normāli viņu pārzinu un lietoju.

Ja ir tikai demo versija- iesaku uzņemt kontaktus ar mani jo pērkot programmu un ja ir ģeogrāfiski iespējams varu piedāvāt normālu apvāršna dīleri kura zinoši un kompetenti un atsucīgi darbinieki uz vietas Jūs zināmu stundu skaitu apmācīs- tas iekļauts programmas cenā ( vismaz pie pēdējā klienta ko zinu pāris mēnešus atpakaļ zinu ka tā bija)

Bez tam karstais telefons- paprasi atbild ( protams to visu saku ar pārliecību Ka jūs neesat "zābaks" programmu lietošanā un grāmatvedībā. jo tomēr ir jāorientējas datorakomandās lai kaut ko izdarītu pēc telefoniskām norādēm)

Lai veicas. Un lūdzu nezākājiet tiešam labu programmu tikai tādēļ ka pirmajā brīdī biņā nespējiet ielekt. Apgūsiet, pieradīsiet pašm būs kauns par šiem viedokļiem

Tā kā esmu programmu "piedzinusi"grāmatvedības pakalpojumu sniegšanai - uzskaites kārtošnai dažādās firmās iespējams ka daži risinājumi var būt noderīgi.
Guntagermane
Guntagermane 23.02.2008 10:31
1303 сообщения на сайте
PZ:

Jūsu emocijas ir tieša kopija manām kad 1995 gadā piesēdos pie pirmās DOS mini apvāršņa versijas.

Tad pateicu "Pie velna to Apvārsni"- strādāju gadus kopā ar programmētāju pie izdividuāli izstrādātas programmas - kurā biju grāmatvedis konsultants

Tad liktenis lēma sākt strādāt uzņēmumā kurš bija iegādājies APVĀRSNI - nekas cits neatlika kā 2 dienas ieslēgties jaunajā galvenā grāmatveža kabinetā- visus pasūtīt pie velna "atkost programmu" tad pateikt darbiniekiem- man ir ļoti žēl bet lai tiktu pie sajēgas visi divu mēnešu dokumenti ( jaunais finasu gads) būs jāpārvada- dīleris izveidoja papildus datu bāzi ( dzīve ta neapstājas ) uzveidoju visu darbam nepieciešamo un tā lieta aizgāja.- Pēc pāris mēnešiem visiem uzņēmumā strādājošiem grāmatvežiem programma bija nevis ļauns murgs bet kaut kas labs kas atvieglo darbu.

Tā kā šodien ar smaidu atceros un lieku pie sirds- katrs iesākums ir grūts.

Bez tam konsultējot klientus ne vienreiz vien nācies redzēt nepilnīgi un slikti izmantotu "Apvārsni"(UVI) - kā rezultātā programma tiek nozākāta.
Guntagermane
Guntagermane 23.02.2008 10:56
1303 сообщения на сайте
Gunta

Mīļš paldies. Pa nakti jau esmu nedaudz nomierinājies. Piekrītu visam, ko Jūs rakstāt. Taču pirmais iespaids patiešām ir atbaidošs. Kuru pogu vien spied, neviena nedarbojas. Atveras opcijas - nekādas nojausmas, kas tur ir domāts. Piekrītu - ja iemācās, tiek uz priekšu. Saprotu, ka "navorotu" ir daudz, un ka tie visi ir noderīgi.

Paldies par iedrošināšanu. Otrdien tiekos ar attiecīgiem cilvēkiem, tad jau redzēs, kā tālāk. Varbūt arī lūgšu Jūsu padomu vēlāk, ja atļaujat. Zinu tikai to, ka programmu piegādā FMS. Tas laikam sanāk, ka bez starpnieka (dīlera).
Aivars007
Aivars007 23.02.2008 11:36
26984 сообщения на сайте
P.S. Man pašam arī šķiet, ka neesmu zābaks. Vismaz debetu no kredīta atšķiru.

Tomēr, ja šajā Apvārsnī, sagatavajot kases ieņēmumu orderi, ir obligāti jānorāda - tie ir izdevumi vai ieņēmumi, man nav saprotams, kāpēc tādas obligātas (neloģiskas) norādes nepieciešamas, jo... piemēram, avansieris atmaksā kasē neizlietoto avansu - tie taču NAV ne ieņēmumi, ne izdevumi.

Un tad jāsāk domāt - kurš ir zābaks - es vai programmas autors.

Bet par to visu vēlāk.
Aivars007
Aivars007 23.02.2008 11:38
26984 сообщения на сайте
Aivar

Pirmkārt- tomēr iesaku griezties pie dīlera - iepriekš noprecizējot viņa konsultēšanas spēju ( FMS dīlera) ja vien neesat iegādes līgumu parakstījis - pagājušajā gadā sāku konsultēt vienu klientu programmas ieviešanā- kur ieviesējs bija centrālais ofiss- smagi sazvanāmas kontaktperonas pēc principa ka izskatās ka viņiem tāpat pietiek darba un naudas. Starp citu mans proteže PKC Kuldīgā -PKCAldis kurš dažkārt piedalījies arī šeit diskusijās datorprogrammu jautājumos.

Par ieņēmumu vai izdevumu orderi un citām lietām kas kritīs uz nerviem- tas nav dokumentu saturs bet dokumenta forma - Tātad kases operāciju noformēšanai izmanto ieņēmumu vai izdevumu orderus. .... specifiskas formas naudas pārvietošanai starp kasēm no kases uz banku...

Tātad šeit primārais nevis dokumenta saturs bet forma kādā aizpilda pirmdokumentu lai korekti reģistrētu darījumu.

Starp citu= ar smaidu varu teikt domu gājiens kopē tieši manējo kad sāku epopeju "Apvārsnis" un pametu.

Tātad vēlreiz pievērsiet uzmanību faktam sadaļā dokumenti- pie izvēles nevis saturs noteicošais bet darījuma noformēšanai nepieciešmā uzskaites pirmdokumenta veids.

Bez tam jebkurš dokuments ( ja viss korekti aizpildīts) ideālā noformējumā ir izdrukājams uz papīra ( ja kaut kas nepatīk - iemanoties lietotājs viegli var koriģēt izdrukas formas) un pirmdokumenti ārpus programmas nav jāgatavo(runājot par kasi- visi naudas kustības prmdokumenti ieskaitot kases grāmatu ir noformējami programmā.

katrā ziņā pēc labas programmas sakārtošanas darbam- galvenais ir pareizi ievadīt dokumentu un nospiest pogu- izpildīt grāmatot -pārējo programma izdara pati .

Protams pirms tam dokumentu formu un kontējumu shēmu pielāgošana konkrētā uzņēmuma vajadzībām.

Ja korekti strādā- jebkurā brīdī ideāla norēķinu uzskaite bankas vai kases dokumenta gatavošnas laikā jeb pēc tam to pies. pirkšanas vai pārdošanas dok.

Noslēgums- MU eksports uz bankām. Atsk.eksportsuz EDS.

Ja ir pacietība aprakstīt atskaišu formas- jebkura nepieciešmā atskaite.
Guntagermane
Guntagermane 23.02.2008 12:44
1303 сообщения на сайте
vēl patīkams ir arī MU imports no bankas:)
Ludmila_st_
Ludmila_st_ 23.02.2008 13:18
2558 сообщений на сайте
Ludmilai- kā veicas no bankas importējot MU ar klientu atpazīšanu (pēc PVN NR vai reģistrēcijas Nr?)- zinu ka teorētiski var bet neesmu riskējusi- vai ir mēģināta piesaiste importa procesā- ja jā vai piemeklē piesaistāmos dokumentus pēc Nr jeb vienkārši vecākajam?
Guntagermane
Guntagermane 23.02.2008 13:28
1303 сообщения на сайте
atpazīst gana labi:), mu uzdevumā - pamatojums tiek ņemts no bankas , tādējādi piesaistot var viegli saprast par kuru dokumentu ir maksāts. atliek tikai klikšķināt.
Ludmila_st_
Ludmila_st_ 23.02.2008 13:38
2558 сообщений на сайте
Galvenais jau - ja izdotos "atkost" viņu loģiku - tad jau būtu vienkārši. Pagaidām izskatās, ka būs jāzubrās no galvas, jo loģiku atrast man vēl nav izdevies. Viss pārāk samudžināts ar neskaidriem formulējumiem.
Aivars007
Aivars007 23.02.2008 14:03
26984 сообщения на сайте
formulējumi jau ir gana ok, vnk ir ierasta viena kāda cita sistēma, un tas traucē.
Ludmila_st_
Ludmila_st_ 23.02.2008 14:05
2558 сообщений на сайте
Iespējams, ka tā.

Taču tādi apzīmējumi, kā "Pieskaitījums".

Kādā valodā tas ir?

Latviešu? Grāmatvežu? Programmētāju?

Pieskaitījumu apzīmē ar tipu!!! Kurš normāls cilvēks to var saprast!!!

Tas ir tikai viens piemērs!

Pieskaitījumus, ko apzīmē ar tipu , var ievadīt, attiecinot tos uz visu rēķinu kopumā vai uz atsevišķām pozīcijām, atkarībā no pieskaitījuma līmeņa, kas norādīts tā aprakstā. Pieskaitījumam jānorāda kods, pārējās ailes aizpildīsies automātiski, atbilstoši pieskaitījuma aprakstam. Ailēs, kuru vērtības var labot, šī labošana ir iespējama, citām ailēm tā nav pieejama.
Aivars007
Aivars007 23.02.2008 14:10
26984 сообщения на сайте

pieskaitījumu izmantoju pie iegādes PPR, kad man precēm jāpieskaita transporta izdevumi no cita klienta. tad ir korekta noliktavas uzskaite.

tāpat var pieskaitīt citus izdevumus, un veidot normālu krājumu pašizmaksu.
Ludmila_st_
Ludmila_st_ 23.02.2008 14:36
2558 сообщений на сайте
значит не только я логику ищу.;-)
Uzzi
Uzzi 23.02.2008 14:46
нет сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.