Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Atvaļinājumi
Sveiki!
palīdziet saprast, kā būtu pareizi.
Situācija:
Darbiniekam atvaļinājums no 27.12.2007.-16.01.2008.
atvaļinājuma nauda visa tiek attiecināta uz 2007.gadu vai tā dalās pa dienām, un kāds neapliekamais minimums man jāpiemēro, 50 lati, vai arī tas jāpiemēro katrai daļai atsevišķi, tas būtu par 2007.gadu-50lati bet par 2008.gadu80lati.
Jau iepriekš paldies.:)
Ответы (112)
Лара, вы так и не ответили.
Larao
ziņojumu: 4369 08.01.2008 12:55
Albina
Jūs mani nesapratāt!
Pēc Jūsu teiktā - В декабре только выплата авнаса.
tad jau arī sanāk, ka aprēķinot avansa summu ir jāpiemēro daļa minimuma,
man aprēķina periods ir 1 mēnesis, un ja es darbiniekam maksāju 4 reizes menesī algu tad man PĒC JŪSU TEIKTĀ ir minimums jādala 4 daļās!
А вас спрашивала про аванс за январь, а не декабрь.
Larao
ziņojumu: 4371 08.01.2008 12:16
tad jau sanāk tā, ka PVN par janvārī veiktu un apmaksātu darījumu es varu uzrādīt decembra PVN pielikumā un samazināt budžetā maksājamo PVN, jo divu mēnešu ietvaros nekas nemainās?
tas ir tas pats princips tikai cits nodoklis
[img]http://www.kolobok.us/smiles/he_and_she/hysteric.gif[/img]
Где вы увидели про два минимума? А на вопрос вы так и не ответили - какую сумму в конкретной ситуации, что описал автор вопроса, вы выплатили бы за январьскую часть отпуска.
Larao
ziņojumu: 4373 08.01.2008 13:19
Larao
ziņojumu: 4371 08.01.2008 12:16
tad jau sanāk tā, ka PVN par janvārī veiktu un apmaksātu darījumu es varu uzrādīt decembra PVN pielikumā un samazināt budžetā maksājamo PVN, jo divu mēnešu ietvaros nekas nemainās?
Larao
ziņojumu: 4373 08.01.2008 13:19
tas ir tas pats princips tikai cits nodoklis
Не стоит копировать ответы на вопросы, которые я не задавала.
Jūs ar neatbildat uz uzdotajiem jautājumiem
На какой вопрос, про ПВН? Мы обсуждаем ПНН и никакой связи с ПВН тут нет.
es nesaprotu strīda iemeslu. decembrī po ļubomu jāizmaksā janvāra atv.nauda Tam cik noprotu piekrīt visi. A CIK izmaksāt, to aprēķina APTUVENI, tas tik un tā ir avanss, kuru noprecizēs rēķinot algu par janvāri. Pat ja vdrug tiks tipa pārmaksāts (darbinieks aiziet kādu iemeslu dēļ no darba), tad tā potjerja būs ne tik liela, lai grāmatvedis plēstu matus sev no galvas. Pie tam var izrādīties, ka darbiniekam rezervē ir neizņemtas kādas atv.dienas
Ну тогда считайте ПНН, как ПВН, если для вас это одно и то же.
Zumka!
Atvaļinājuma naudas nemēdz aprēķināt aptuveni! Tās aprēķina precīzi un saskaņā ar Darba likumu!
Albina ieciklējusies uz to, ka decembrī tiek piemērots neapliekamais minimums tāds, kāds vispār tajā brīdī nemaz nav spēkā!
Vijoliite
Atvaļinājuma nauda nevar būt attiecināta visa uz vienu mēnesi, ja atvaļinājuma periodi ir dažādos mēnešos.Tas skar gan IIeN gan VSAOI.Neapliekamominimumu piemēro ne jau par atvaļinājuma naudu tikai, bet par periodu- mēnesis, kad darbinieks ir ar uzņēmumu darba attiecībās.Tā kā atvaļinājuma nauda + darba alga+ prēmijas+.... un tam visam par decembri 50 lati, bet par janvāri 80lati.Janav decembrī darba algas, tāpēc ka ir bijusi B lapa, tad gan neapliekamo minimumu pielieto proporcionāli kalendārajām dienām decembrī =(50:31x5).
Nezinu, kāpēc jums radās šāds jautājums, tāpēc grūti kaut ko pateikt vairāk.
Vijoliite
Un, ja Jūs izmaksājat atvaļinājumu naudu dcecembrī, tad vienkārši aptuveni Jūs varat janvāra daļu izmaksāt- vai nu piemērojot 80 vai visu aprēķināto izmaksāt un tad janvārī nokoriģēt, bet decembrī gan visu nē!
Zumka
es daru kā Vijolīte
К январьским отпускным применяется соответствующий минимум.
Закрыть
Краткое описание нарушения