Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Клуб (вопросы, пожелания, мнения)
Ne grāmatvedība К списку тем
Ivan_s 17.10.2008 17:54
1208 сообщений на сайте
1208 сообщений на сайте
Ответы (438)
Kalvitis
ziņojumu: 126 27.06.2011 17:56
pravda li?
4to pered na4alom novogo dela, lu4we spisatj s sebja vse cennoe nedvizimoe imuwestvo, a to pozze v ramkah neplatezesposobnosti mogut otobratj?
ziņojumu: 126 27.06.2011 17:56
pravda li?
4to pered na4alom novogo dela, lu4we spisatj s sebja vse cennoe nedvizimoe imuwestvo, a to pozze v ramkah neplatezesposobnosti mogut otobratj?
... esmu jau izlasijusi visus iespējamos materiālus, likumus utt., bet nevaru saprast kurā vietā esmu muļķe...
...на рулоне туалетной бумаги рисовать самолётики и оборотную ведомость. В случае, если нагрянут проверки можно будет всю бухгалтерию пустить по назначению...
Paldies, es ar šo lasiju jau , bet man uzmanība pievērsta frāzei "sniegtajiem pakalpojumiem".
Vai iepirktas preces pārdošana - ir "sniegts pakalpojums" ?
Vai varbūt pakalpojums ir piem. matu griešana, kur reāli prece netiek pārdota.
Vai iepirktas preces pārdošana - ir "sniegts pakalpojums" ?
Vai varbūt pakalpojums ir piem. matu griešana, kur reāli prece netiek pārdota.
Vai jūs nezināt gadijumā - vai pareizi - ka ja tiek apmaksāts ar pārskaitijumu, tad nevajag kases aparātu.
Vēl tik nav skaidrs, vai ja apmaksa ar pārskaitijumu - vai vajag kvīti izrakstit ?
Vēl tik nav skaidrs, vai ja apmaksa ar pārskaitijumu - vai vajag kvīti izrakstit ?
Sveiki! Vai kads man var ludzu palidzet ar uzdevumu! Sabiedrībai ar ierobežotu atbildību ir peļņa 3000Ls, Jānis ir ieguldījis 1200Ls, Pēteris ir ieguldījis 800Ls, peļņa jāsadala proporcionāli ieguldījumam. Cik saņems Pēteris, cik saņems Jānis?
Abi nesaņems neko, jo uzņēmumam ne kasē, ne bankas kontā nav naudas, ir tikai nodokļu parādi - tāda ir pareizā atbilde.
Lūdzu palīdziet !
Ja saņemam rēķinu no PVN nemaksātāja,kura vitā mums jānomaksā PVN 22% budžetā,kā grāmato uzrēkinu ?
D 7 gr. D ?
K 5310 K 5721
Ja saņemam rēķinu no PVN nemaksātāja,kura vitā mums jānomaksā PVN 22% budžetā,kā grāmato uzrēkinu ?
D 7 gr. D ?
K 5310 K 5721
Sakiet, lūdzu, kā tiek aprēķināts pārskata gada peļņas apliekamā ienākuma palielinājums un samazinājums??? Varbūt ir kāds saits, kur to var apskatīt?!
STEIDZAMI ATBILDIET!!!
STEIDZAMI ATBILDIET!!!
Septembra beigās dibināju SIA. Pēc likuma ir jāveic sākuma inventarizācija. Bet kā tā ir jāveic reāli? Labi - visu dabā apskatu, nosveru, salīdzinu utt. Bet vai PL un materiāli ir jāliek ar summu vai nē? Ja jā, tad ir jābūt tirgus cenai? Vai PL, kas būs uz patapinājuma līguma, ir jānosaka lietošanas ilgums un ir jārēķina nolietojums? Vai obligāti ir vajadzīgi PL dokumenti (piem., pirkuma čeki). Patapinājumā ņemtie PL ir jāliek zembilancē?
par cik ar kases operācijām uz 'Jūs', tad daži elementāri jautājumi, kas jums būs itin viegli 1) kas raksta kases izdevumu/ieņemumu orderus? grāmatvedis vai kasieris? 2) kas azipilda kases žurnālu?
Un kā reāli notiek naudas kustība un dienas noslēgšana kasē?
Un kā reāli notiek naudas kustība un dienas noslēgšana kasē?
День добрый! Какие проводки в зарплате микропредриятия ... надо ли ее начислять?! или просто выплачивается 5610/2620?
Sanāk ka es strādāju interneta veikalā bet man vajadzētu uzināt kur un kas man jādara lai viņs būtu officiāli atvērts ???
Подскажите пожалуйста! Фирма больше не ПВН плательщик! Какой отчёт отправлять о даходах? Сама разобраться не могу. Заранее благодарю!
Я где-то в форуме нашла(ka saskaņā ar MK not. 933 izmaiņām) что если ПВН проводится по методу "реверса" (означает ли это то, что через счета 5310 и 2310 - это то?; с 2006-2009 г. так и делалось), то надо его учитывать в тот год, когда получен PVN rēķins, даже если оплата производится в следующем году. Но с какого года в силе эти изменения?
Это последнее, это перл-перлов. Я прочитала - перечитала - глотнула кофе - покурила - поработала - опять прочитала - снова покурила - и поняла .... что что-то в этой жизни прошло мимо меня.LOL
Sof_b 20.01.2012 10:41
1927 сообщений на сайте
1927 сообщений на сайте
"Bilancē nav veikta visu atlikumu korekcija kontiem ar pretējo saldo!"
Tas tādēļ, ka 3410 tie 100 ls sanāk debetā (jo zaudējumi)
Jumis piedāvā slēgt kontu 3410 uz citu kontu.
Man nav skaidrs - uz kuru kontu (bilances) jāslēdz 3410 šajā gadijumā ?
Varbūt uz piem. 2410 (nākamo periodu izdevumi), parcik paradzēts zaudējumus segt no 2012 gada peļņas.
Tas tādēļ, ka 3410 tie 100 ls sanāk debetā (jo zaudējumi)
Jumis piedāvā slēgt kontu 3410 uz citu kontu.
Man nav skaidrs - uz kuru kontu (bilances) jāslēdz 3410 šajā gadijumā ?
Varbūt uz piem. 2410 (nākamo periodu izdevumi), parcik paradzēts zaudējumus segt no 2012 gada peļņas.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть