Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Клуб (вопросы, пожелания, мнения)
Ne grāmatvedība К списку тем
Ivan_s 17.10.2008 17:54
1208 сообщений на сайте
1208 сообщений на сайте
Ответы (438)
Labdien cien.grāmatveži!
Netieku galā ar nesadalīto peļņu!!! Bilancē viņa parādās pašu kapitālā. Tai arī būtu jāparādās kreditoros? Vai viņa parādās arī peļņas zaudējumu pārskatā 8610 (peļņa zaudējumi) debetā? Palīdziet tikt skaidrībā lūdzu!
Netieku galā ar nesadalīto peļņu!!! Bilancē viņa parādās pašu kapitālā. Tai arī būtu jāparādās kreditoros? Vai viņa parādās arī peļņas zaudējumu pārskatā 8610 (peļņa zaudējumi) debetā? Palīdziet tikt skaidrībā lūdzu!
Bet cik es zinu nevisi izveido atsevišķus kontus katrai valūtai. Lūdzu atsaukties tos kas izmanto vienu kontu dažādām valūtām.
Var būt kā variants var izveidot atsevišķu naudas kontu, kurā grāmatot valūtu kursu svārstības. Piemēram:
ja peļņa, tad - D26… K8150 18.00 Ls
ja zaudējumi, tad – D8250 K26… 18.00 Ls
Man šķiet, kā šajā gadījumā 2620 (vairāku valūtu kontā) būs redzami aktuāli atlikumi katrā valūtā, bet visas svārstības uzkrāsies jaunajā (26…) kontā
Vai citi tā dara?
Var būt kā variants var izveidot atsevišķu naudas kontu, kurā grāmatot valūtu kursu svārstības. Piemēram:
ja peļņa, tad - D26… K8150 18.00 Ls
ja zaudējumi, tad – D8250 K26… 18.00 Ls
Man šķiet, kā šajā gadījumā 2620 (vairāku valūtu kontā) būs redzami aktuāli atlikumi katrā valūtā, bet visas svārstības uzkrāsies jaunajā (26…) kontā
Vai citi tā dara?
Kā Jūs domājat?
Atnāca uzņēmuma vadītājs, kas vēlas, lai viņam sakārto grāmatvedību. Uzņēmumu viņš ir nodibinājis 2006.gadā un par 2006.gaduviņš nodeva bilanci ar nullēm, nākošajā gadā 2007. gadā viņš uzrakstīja VID ka neveic nekādas darbības un viss.. un vairāk nelikās ne ziņas par to uzņēmumu, tagad VID nekavējoties pieprasa, lai nodot atskaites par tiem gadiem. Man ir jautājums vai man nodot par katru gadu bilanci, vai var kaut kādu vienu deklarāciju aizpildīt par visiem gadiem, ka tur nekas netika darīts tikai izņemts pamatkapitāls 2000ls
Atnāca uzņēmuma vadītājs, kas vēlas, lai viņam sakārto grāmatvedību. Uzņēmumu viņš ir nodibinājis 2006.gadā un par 2006.gaduviņš nodeva bilanci ar nullēm, nākošajā gadā 2007. gadā viņš uzrakstīja VID ka neveic nekādas darbības un viss.. un vairāk nelikās ne ziņas par to uzņēmumu, tagad VID nekavējoties pieprasa, lai nodot atskaites par tiem gadiem. Man ir jautājums vai man nodot par katru gadu bilanci, vai var kaut kādu vienu deklarāciju aizpildīt par visiem gadiem, ka tur nekas netika darīts tikai izņemts pamatkapitāls 2000ls
Tiklīdz visas svārstības būs uzkrāajušās vienā kontā, tā uzreiz varēs kaut kādu vienu deklarāciju aizpildīt par visiem gadiem...
Tik ilgi svārstās, kamēr nodibina grāmatvedības firmu un aizpilda vienu deklarāciju par 10 gadiem.
Japaina 27.02.2012 18:19
10269 сообщений на сайте
10269 сообщений на сайте
Учет расхода дохода?
Как вы делаете? Помимо ввода в программу выписки из банка, начисления выставленных счетов,надо ли вести какой-нибудь журнал учета дохода расхода (например по банку)?
Как вы делаете? Помимо ввода в программу выписки из банка, начисления выставленных счетов,надо ли вести какой-нибудь журнал учета дохода расхода (например по банку)?
Labdien! Lasot Gada pārskata likumu radās tāds jautājums - SIA kuram apgrozījums 2011.gadā ir bijis 9000 Ls, ir jāgatavo gada pārskats vai nav?
Papildus piebilde - Lūdzu nenorādīt normatīvo aktu nosaukumus bez kādām konkrētām normām. Apzinos, ka jautājums aptver ne tikai vairākas saimnieciskās darbības nozares, bet arī nodokļu tiesību sfēras, tāpēc zinu, ka man šobrīd būtu ļoti daudz laika jāiegulda, lai uzzinātu patstāvīgi.
Добрый день!
Скажите пожалуйста какие дивиденды сейчас платятся с SIA, микропредприятия и другиe организации?
Микропредприятие платит 9% в течение года и в конце года с дивидентов....?
SIA платит НДС в течение года (если является Ндс плательщиком) и дивиденды....?
Самозанятое платит в течение года ....? и дивиденды....?
какие ещё существуют виды....?
Что выгоднее открывать .....?
заранее спасибо!
Скажите пожалуйста какие дивиденды сейчас платятся с SIA, микропредприятия и другиe организации?
Микропредприятие платит 9% в течение года и в конце года с дивидентов....?
SIA платит НДС в течение года (если является Ндс плательщиком) и дивиденды....?
Самозанятое платит в течение года ....? и дивиденды....?
какие ещё существуют виды....?
Что выгоднее открывать .....?
заранее спасибо!
Ne no foruma.
Man palūdza pārņemt un sakārtot nelielai mazkapitāla firmiņai grāmatvedību. Firma dibināta pagājušā gadā. Lai iepazītos, paņēmu pagājušā gada pārskatu. Atveru un ieraugu, ka firmas pamatkapitāls ir nulle! (jāpiebilst, ka UR dokumentos jau nu nulle nav)
Man palūdza pārņemt un sakārtot nelielai mazkapitāla firmiņai grāmatvedību. Firma dibināta pagājušā gadā. Lai iepazītos, paņēmu pagājušā gada pārskatu. Atveru un ieraugu, ka firmas pamatkapitāls ir nulle! (jāpiebilst, ka UR dokumentos jau nu nulle nav)
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть